Gyurkity Péter

Eltérő külsővel jön az új iPhone

Az Apple pedig csak idén legalább 100 millió telefont adna el.

Az előzetes pletykák után – amelyek az elmúlt 6-8 hónapban újra és újra megerősíteni látszottak az OLED-panelek alkalmazásáról szóló híreket – most a Bloomberg hírügynökség számolt be az Apple várható újdonságairól, itt pedig kivesézik a fontosabb változtatásokat. A cég sikerre számít, már leadták a nagy megrendeléseket.

A hosszabb cikkben arról írnak, hogy valóban komoly újratervezésre számíthatunk, legalábbis ami a 10. évfordulóra befutó harmadik példányt illeti. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ez nagy valószínűséggel a Samsung által leszállított AMOLED-kijelzőt kapja meg, maga a dizájn pedig sokban emlékeztet majd az iPhone 4 esetében alkalmazott külsőre, bár itt mind a kijelző mérete, annak összetétele, valamint a burkolat is megváltozik. A kijelző maga lapos lesz, az ezt befedő üveget azonban a széleken picit meghajlítják, az előlapi keret szinte teljes eltűnése miatt pedig a telefon inkább az iPhone 7 méretére emlékeztetne, dacára a valamivel nagyobb érintőképernyőnek.

Az egyetlen megmaradt előlapi fizikai gomb is eltűnik, az Apple állítólag komolyan foglalkozik az ujjlenyomat-olvasó kijelzőbe való integrálásának kérdésével, míg a képkészítésért két új modul felelne – ez utóbbiak közül a hátoldali példány iker-felállásban jelenhet meg, a kamerák pedig függőlegesen, egymás alatt helyezkednének el. A jelenleg rendelkezésre álló prototípusoknál még mindig jól megfigyelhető ez a hátoldali kitüremkedés, de a kameráknak ezúttal a kiterjesztett valóság terén is szerep jut, mivel az iOS 11 többek között itt is előrelépést nyújtana, amellett, hogy a kezelőfelület is megváltozik.

Iparági források eközben arról számolnak be, hogy az Apple csak az új panelből 95 millió példányt szerezne be, a három eltérő készülékből álló új generáció esetében pedig összesen 230 millió darabot adnának el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!