Gyurkity Péter

Az Apple nyerte a karácsonyi időszakot

A cég a Samsungot is lenyomta az utolsó három hónapban, éves szinten azonban ez elmaradt.

A napokban adtunk hírt arról, hogy a Samsung még a Galaxy Note 7 teljes kudarca ellenére is kellemes eredményeket produkált, az Apple kapcsán pedig arról írtunk, hogy a cég PC-eladásai egyértelműen csökkentek. Most közzétették a negyedéves jelentést, amely rekorddöntésről számolt be.

Az első pénzügyi negyedévben ugyanis minden eddiginél több iPhone készüléket szállítottak le, ezek száma elérte a 78,3 millió darabot. A jelek szerint az iPhone 7 és 7 Plus által bevezetett újdonságok, úgy mint a hátoldali iker-kamera, valamint az IP67-minősítésnek való megfelelés, kedvező fogadtatásra talált, ennek eredményeként pedig az előzetes várakozásokat is sikerült túlhaladni. Három negyedév csökkenő eladási adatai után most kilőtt a cég, ami az említett típusok népszerűsége mellett az átlagos eladási ár növekedésének is köszönhető volt – ez a negyedév során 694,57 dollár volt. A jelenlegi időszakban ugyan jóval kevesebb, 51,5 millió példány kelhet el, ez azonban hagyományosan gyengébb periódus.

A Strategy Analytics 2016-ra vonatkozó jelentése szerint az Apple az ünnepi időszakban még legnagyobb riválisát is lenyomta, hiszen a Samsung a maga 77,5 millió telefonjával csak a második helyre futott be. Éves szinten ugyan még nem beszélhetünk helycseréről, hiszen a dél-koreai rivális itt még magabiztosan vezet, a kínai gyártók azonban nagyon jönnek fel. Itt a Huawei, az Oppo, valamint a Vivo tűnik fel ismét, mindhárman jelentős mértékben tudták növelni forgalmukat, ami idővel a két nagyot is veszélyeztetni fogja.

Jövőre már változhat a rangsor, ehhez azonban az kell, hogy az említett cégek folytatni tudják terjeszkedésüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #1
    Notice:
    sponsored by apple