Gyurkity Péter

Novemberre csúszhat az új iPhone

Ettől tartanak egyesek, bár a pontosabb előrejelzéseket csak nyáron kapjuk meg.

A terület iránt érdeklődő olvasók megszokhatták, hogy a tajvani DigiTimes időről-időre iparági, esetleg közvetlenül beszállítói forrásokra alapozva számol be a friss fejleményekről. Bár ezek nem mindig válnak teljes mértékben valóra, többnyire megbízható értesülésekről van szó, így most az Apple esetében is számíthatunk arra, hogy valóban csúszás következik be.

A lap ezúttal a kínai illetőségű Economic Daily News cikkére hivatkozik, amely szerint a szokásos szeptemberi bemutató az idei évben októberre, vagy akár novemberre tolódhat át. Ismét a korábban már felemlegetett gyártási akadályokat hozzák fel fő indokként, itt különösen a nagy áttörésként hirdetett hajlított OLED-panelek jelentenek problémát a cégnek, de a 3D-érzékelés terén is van még hely a további optimalizáláshoz, ami szintén némi késedelmet okozhat. Érdemes ugyanakkor leszögezni, hogy még túl korai lenne konkrét következtetéseket levonni, a hátralévő időszakban különösen a nyár lesz érdekes.

A piaci források szerint ugyanis valamikor júniusban kezdődhet meg a passzív komponensek nagyarányú beszerzése, ami komoly kihívás elé állítja majd a különböző beszállítókat. Az általuk szolgáltatott adatokra építenek majd az elemzők, erre alapozva próbálnak majd pontosabb előrejelzéseket rendelkezésünkre bocsátani, hiszen ebből már nagyjából látható lesz, hogy mennyiben sikerülhet időben piacra dobni az új változatokat. Itt a TSMC, a Foxconn, a Pegatron, a Wistron, az ASE, valamint a Largan, a Cyntec, és a Yageo neve merül fel potenciális forrásként, hiszen az ő feladatuk lesz az érintett komponensek leszállítása.

* Természetesen még összejöhet a szeptemberi bemutató, de az is lehet (igazolva a korábbi pletykákat), hogy egyedül az OLED-panellel szerelt változat mutatkozik be majd némileg később, míg a szokásos két alaptípus a megszokott időpontban rajtol el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ryder159 #2
    Ne viccelj, Apple-nél? Majd talán 10 év múlva.
  • M2 #1
    Remélem nem lesz ilyen széleken hajlított parasztvakító szar.