Gyurkity Péter

Átnevezi chipjeit a Qualcomm

Nem akarnak processzorként hivatkozni fejlesztéseikre, de a márkát is módosítják.

Érdekes bejelentésre kerített sort a Qualcomm, amelynek Snapdragon névre hallgató mobilchipjeit jól ismerjük. A cég a jövőben igyekszik minél élesebb határvonalat húzni a hagyományos processzorok és saját megoldásai között, de a családon belül is jobban elkülönítenék a szerényebb példányokat.

A közleményből kiderül, hogy nem akarnak processzorként hivatkozni a szaksajtóban azért többnyire system-on-chip néven emlegetett megoldásokra, ez ugyanis nem fedi le azok eltérő kialakítását és szélesebb feladatkörét. Kiemelik, hogy a hagyományos processzorokkal ellentétben itt számos egyéb komponens is helyet kap a burkolat alatt, hiszen a Cortex magok mellett a Quick Charge gyorstöltési technológia, a WiFi-vezérlés, az ujjlenyomat-olvasásért felelős alkatrészek, valamint számos tovább hardveres és szoftveres elem jelenik itt meg. Éppen ezért ők a „platform” elnevezést preferálják, a jövőben tehát ezen név alatt találkozhatunk majd fejlesztéseikkel.

Ami a családon belüli változtatásokat illeti, itt a legszembetűnőbb a szerényebb, eddig a Snapdragon 200-as sorozatba tartozó példányok leválasztása. A jelek szerint innentől kezdve ezek a gyengébb megoldások elveszítik a Snapdragon márkanevet, ehelyett ugyanis a Qualcomm Mobile néven jelennek majd meg a piacon, ami természetesen a vásárlókat alig, vagy egyáltalán nem érinti, mégis fontos fejleménynek minősül. A Snapdragon márkanév tehát a 400-as sorozat tagjaira és az ennél erősebb példányokra szorítkozik majd, kiemelve azok kedvezőbb mutatóit, és minden bizonnyal az eltérő platformok, így a mobil PC-k támogatását is, amiről az elmúlt hetekben szintén szó esett.

A cég emellett természetesen számos egyéb területen igyekszik minél nagyobb befolyásra szert tenni, ezek között a személyautók, az IP-kamerák, a drónok, a VR/AR kiegészítők, illetve több más termék is helyet kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!