Gyurkity Péter

Ultragyors töltést kínálnak az új Snapdragon chipek

A Qualcomm egyszerre több funkciót is bejelentett, ezek az év végén válnak elérhetővé.

Legutóbb a Snapdragon család kapcsán arról olvashattunk, hogy az új zászlóshajóként érkező Snapdragon 820 - amelynek felbukkanása a jövő év első felében várható - a különböző kártevők ellen is megfelelő védelmet kínál majd, ezt azonban nem sokkal később követte több hivatalos bejelentés, amelyek alapján nemcsak az új funkciók, de a család új generációjának képe is megjelenik előttünk.

A sort ismét a 820-as típus újításaival nyitották meg, ennek kapcsán ugyanis a cég illetékesei elmondták, hogy a csúcskategóriás megoldás a X12 néven emlegetett modem révén a letöltés terén az LTE UE Category 12-t támogatja, vagyis itt a 600 Mbps lesz az elméleti plafon, míg a feltöltés esetében a Category 13 LTE, vagyis a 150 Mbps sem okozhat különösebb gondot. Ehhez a Quick Charge 3.0, valamint a technológia előző generációja óta elérhető USB Type-C csatlakozó társulna, ennek révén pedig további 27 százalékkal gyorsulna az akkumulátor újratöltése, attól függően, hogy az adott készülék számára mely felszültség számít optimálisnak.

A cég persze nem kizárólag a csúcskategóriában ígér megújulást, ez a középkategóriában is elérhető lesz, mégpedig a szintén most bejelentett Snapdragon 617 és 430 processzorok révén. Előbbi az X8 modem révén LTE Cat 7 elérést kínál, amely legfeljebb 21 megapixeles kamerával, az Adreno 405 grafikus vezérlővel, valamint nyolc Cortex-A53 maggal egészülne ki, ez utóbbiak maximum 1,5 GH-es órajelen futnának. A Snapdragon 430 eközben LTE Cat 4 elérést, az Adreno 505 GPU-t, valamint ugyanúgy nyolc magot biztosítana a felhasználóknak, az órajel azonban itt 1,2 GHz-nél tetőzik.

A két olcsóbb chip már az év végén, míg a Snapdragon 820 valamikor jövőre jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!