Gyurkity Péter

Gigabites LTE jön az okostelefonokhoz

A Qualcomm egy új modemet és három középkategóriás chipet is bemutatott.

A cég a zászlóshajó bemutatkozása után sem vesz vissza az iramból, az elkövetkező hónapokban ugyanis három további változatot dobnak piacra, amelyek az olcsóbb, középkategóriás megoldásokban találnak majd otthonra. Ezek jellemzőit vesézik most ki, megtoldva a listát egy rekordot felállító modemmel.

A bejelentés szerint a csúcskategóriás okostelefonokat meghajtó Snapdragon 820 után - valamikor az év második felében - három további példány jelenik majd meg, ezen sorrendben a Snapdragon 425, a 435, valamint a 625, amelyek három, jelenleg is elérhető változatot (410/412, 430, illetve 617) cserélnek le. Az első chip négymagos kivitelben érkezik, órajele 1,4 GHz-nél tetőzik, ehhez pedig a Quick Charge 2.0, a Hexagon DSP (ennek révén pedig hosszabb üzemidő), valamint az X6 modem társul. A középső modell már nyolc magot kínál az Adreno 505 GPU-val kiegészülve, de az X8 modem és a Quick Charge 3.0 is jelzi a különbséget. A 625 ehhez képest a legfeljebb 2 GHz-es órajel, az X9 modem, valamint a 4K-videók rögzítésének támogatása révén nyújt többet.


A cég az X16 jelzésű modem révén gigabites LTE-elérést is ígér, mégpedig a 4x4 MIMO kialakítás révén, négy antennával, valamint összesen 10 szállal, amelyek egyenként legfeljebb 100 Mbps-os letöltési sebességet nyújtanak. Ezzel elérhetővé válik az LTE Cat 16 támogatása, már amennyiben a hálózat is ennek megfelelő sebességet nyújt, ez pedig a cég szerint ahhoz lesz fogható, amikor először próbáltuk ki a 4G LTE platformot.

Mindhárom chip, illetve az új modem is valamikor az év második felében rajtol el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!