Gyurkity Péter

Alakulóban a HTC One X10

A cég valóban szűkíti katalógusát, ám nem adják fel teljesen az olcsóbb telefonokat.

A tajvani HTC kapcsán idén már beszámolhattunk új fejlesztésekről, hiszen januárban már bemutatkozott két új jövevény, ezt követően pedig arról írtunk, hogy a mesterséges intelligencia terén újítanának. Most a középkategóriába szánt készülékről jelentek meg újabb részletek.

A kínai Weibo közösségi portálon bukkant fel néhány kép, amelyek állítólag a One X10 típust mutatják meg közelebbről. Bár a gyártó illetékesei nemrég úgy nyilatkoztak, hogy teljes mértékben felhagynának a belépő szintű telefonok piacra dobásával, az X10 nem mondható kifejezetten csúcskategóriás megoldásnak, így a jelek szerint mégsem szűkül le annyira a kínálat, mint ahogy azt egyesek várták. A képeken mindenesetre alumínium unibody külső, kapacitív navigációs gombok, valamint egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó látható, amely közvetlenül a kamera alatt helyezkedik el.


Bár a hardveres specifikációt illetően még nem jelent meg hivatalos információ, a külső források szerint itt egy 5,5 hüvelykes LCD-panelre számíthatunk, amelyhez az 1080p felbontás, a nyolcmagos MediaTek Helio P10 chip, 3 GB memória, egy 32 GB-os belső tároló, valamint egy 16,3 megapixeles hátoldali kamera sorakozna fel. A cég elsősorban a nagy, felemelkedőben lévő piacokat, így például Indiát és Kínát venné célba, de azt még nem tudjuk, hogy pontosan milyen megjelenési menetrenddel számolnak. Készülnek viszont a Desire 650 nemzetközi felbukkanására, ez azonban egy kifejezetten gyenge változat lenne, a Snapdragon 400 chippel.

Hamarosan egy újabb zászlóshajó is befuthat, amely egy új processzorra támaszkodna, így a nyilatkozatok ellenére tovább bővül majd a kínálat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!