Berta Sándor

Németországban bün­tetnék a közösségi robot­programokat

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire elfogadhatóak a közösségi platformokon alkalmazott véleményközvetítő robotszoftverek.

Hessen, Szászország-Anhalt és Bajorország igazságügyi miniszterei harcot hirdettek az ügynevezett közösségi robotok ellen. A három német tartomány szeretné, ha a Bundesrat által korábban elfogadott törvénytervezetben szereplő "digitális csendrendelet-sértést" kiterjesztenék e programokra is. A tervezet alapján a jövőben büntetnék a közösségi robotok működtetését, ha azok megsértik a közösségi hálózatok üzleti feltételeit. Bármely felhasználó, aki figyelmes lesz egy ilyen szoftverre, büntetőfeljelentést tehet majd. A programok üzemeltetőit minimum pénzbüntetéssel sújtanák, de akár 10 évig terjedő börtönt is kaphatnának.

A német kormány korábban elutasította a kezdeményezést, míg Thomas Oppermann, az SPD frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy a problémával elsősorban a Facebook és a többi közösségi platform működtetőjének kellene foglalkoznia. Winfried Bausback bajor igazságügyi miniszter közölte, hogy a szövetségi igazságügyi miniszternek végre be kell fejeznie, hogy a büntetőjogban a digitális kőkorszakhoz ragaszkodjon. Hesseni kollégája, Eva Kühne-Hörmann pedig úgy fogalmazott, hogy meg akarja akadályozni, hogy az internet "egy rendkívül hatékony antidemokratikus hazugságcsúzlivá" váljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Fionn #4
  Nevetßéges.
 • NEXUS6 #3
  Hátdehát a címben nem az van!
  XD
 • keraform #2
  De hogy büntetnék őket? Börtönbe zárnák, vagy pénzbírságra ítélnék?

  Nem! "büntetnék a közösségi robotok m ű k ö d t e t é s é t"
 • NEXUS6 #1
  De hogy büntetnék őket? Börtönbe zárnák, vagy pénzbírságra ítélnék?
  XD