Farkas Alex

Bemutatta őszi laptopkínálatát a Sony

A japán cég három új táblagéppé alakítható hibrid notebookot és az eddigi legvékonyabb Windows 8-as táblagépet jelentette be. A dizájnos kinézetű gépek egyben nagyon erősek is, azonban a boltban sok pénzt kell otthagynunk értük.

A Sony a TV2 Róna utcai stúdiójában, a Sztárban sztár produkció diszletei között ismertette őszi termékkínálatát. A rövid felvezetőt tartó Liptai Claudia elmesélte hétvégi, szó szerint viharos angliai élményeit: mivel több utat lezártak ezért épp csak hogy el tudta érni a hazafelé tartó repülőgépét. Csak azért tudott a rengeteg elterelés ellenére is több óra alatt kijutni a repülőtérre, mert ugyan a mobiltelefonja egy meg nem nevezett szolgáltató hibája miatt nem működött, de volt nála egy táblagép, amin meg tudta nézni az aktuális közlekedési információkat.

Ezután átadta a szót Jécsi Dávidnak, a Sony Magyarország Vaio termékmenedzserének, aki látványos videók és prezentációk segítségével ismertette cége új termékeit. Három notebookról (13,3, 14 és 15,5 collos képátlóval) és egy táblagépről van szó. Előbbiek külsején a legfeltűnőbb a fedlapon lévő vonal, melynek mentén átdönthetők a kijelzők. Hogy mégse legyen emiatt a plusz réteg miatt nagyon vastag a táblagépként használt notebook erre a célra gumit használtak a mérnökök. Mindenki megnyugtatására közölte, hogy a notebook ettől függetlenül strapabíró, nem kell félnünk a rengeteg átfordítástól és a kijelzőnél fogva való felemeléstől sem.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mindegyikre jellemző technológiák bemutatásával folytatta, mint az egy érintéses párosítást lehetővé tévő NFC, a negyedik generációs Intel Haswell processzor, a Triluminos kijelző, mely széles színteret biztosít, és sokat foglalkozott hangerejük, a torzításmentesség és a kiváló basszus ecsetelésével, amit több szöftveres technológiával és virtuális hangszórókkal érnek el. A masinák mellé több tízezer forint értékű szoftvercsomagot adnak, ebben kreatívok által használható videó- és zeneszerkesztő van. Felénk néző webkamera mindegyikben van, hátrafelé néző csak a legkisebb, 13,3-mas modellbe került. Mindegyik kameramodul HD minőségű, Exmor szenzorral szerelt. A Full HD felbontású érintőképernyős kijelzőket nyomásérzékeny digitális tollal is használhatjuk, a billentyűzetük háttérvilágítású. A 13, 14 és 15-ös notebookok ajánlott ára rendre 450e, 250e és 380 ezer forint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A táblagép a Tap 11 nevet kapta, ebből is kiderül, hogy ennek képátlója 11,6 coll (29,5 cm). Jécsi Dávid állítása szerint ez a legvékonyabb Windows 8-as táblagép a piacon. Amellett, hogy természetesen ennél is tollal jegyzetelhetünk a kijelzőre, adnak hozzá egy mágnesesen tapadó védőfóliát, ami egyben vezeték nélküli billentyűzet is. Infraportja által távirányítóként is használható. Belsejében 4 GB memória és 128 GB SSD van, ajánlott ára 270 ezer forint. Ez borzasztó sok, iPadból vagy bármely felsőkategóriás Androidos táblagépekből akár kettőt is vehetünk ennyiért, amit egyáltalán nem ellensúlyoz a Windows 8 miatti esetleges magasabb termelékenység.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #8
    "Happily, pen input works well, even on this pre-production unit. Like it did with the Duo 11 and Duo 13, Sony went with an N-trig active digitizer to power the pen input. While a few of our readers might be disappointed it's not a Wacom digitizer, Sony explains it chose N-trig because it places the sensor at the tip of the pen, allowing for the best possible sensitivity. Indeed, the tablet picked up all of my handwriting; I never had to go back and re-trace my penmanship. "

    Vaio Duo 13-al volt szerencsém dolgozni és lehet hogy egy olyan elsz a céges notim, egy gyári programmal próbáltam, pontos volt, max. egy kicsit laggos ha nekiálltam mint a marhák firkálni.
  • orbano #7
    mivel i5-ös procija van így logikus, hogy sima. remélem ebben is normális wacom tábla van, nem csak egy szaros egybites stylust adnak hozzá. ha igen, akkor marad a samu nyerő.
  • orbano #6
    nekem pl pont elég a 128gb, a pornónak ott a NAS. egyébként erőforrásigényes a munkám, mégse kéne nagyobb kijelző.

    mindamellett a samsung hasonló tudású kütyüjéhez lett árazva. sőt, asszem az 300 felett van bőven (használtan láttam egyet minap 260ért), szóval ez nagyon baráti. nem is értem ultraportable kategóriában hogy a fenébe lehet ezt drágállani, amikor egy x1 carbonért elkérnek fél misit... akinek drága, az dolgozzon 5 ezer forintos kínai androidon, vagy cipelje a féltégláját :D
  • cloud.strife #5
    Nincs olyan hogy túlárazott. Vannak naívak akik ezt elhiszik, de nincs ilyen.

    Minden annyiba kerül, amennyiért megveszik.
  • MsUser #4
    Mindig is túlárazott volt a Sony.
    Remélhetőleg fejlődnek színvonalban és minőségben is, mert az eddigi 250.000.-től felfelé árú laptopjai tele vannak típus hibákkal.
    Nem is említve a pár éves laptop és telefon akkumulátor botrányukat. :(
  • kvp #3
    Intel x86-os core i5 cpu van bennuk. Valojaban ez egy vaio tablet pc es a surface pro ellenfele. Sajnos csak intel hd4200-as videokartya van bennuk, ez modernebb jatekokhoz vagy 3D-s munkara eppen csak eleg. Gyakorlatilag fogtak egy 11 inches vaio laptopot es kicsereltek a billentyuzetes reszt egy leszedheto wireless valtozatra.

    Egyebkent igen, a legtobb mai embernek nem kell desktop windows es directx a tablet-jebe, nekik a facebook-hoz boven eleg egy 20 ezres android-os keszulek is.
  • culas25hc #2
    Egyébként a táblán RT megy vagy rendes 8? Mert ha win8 megy rajta, akkor nem kéne androiddal meg iOS-el összehasonlítani.
  • culas25hc #1
    Hiába, a "Sony felárat" mindig is meg kellett fizetni.
    Mellesleg miért a legkisebb laptop a legerősebb?? Ennek nem sok értelmét látom, nyilván aki erőforrás igényes munkára használja a gépet, annak kell a nagyobb kijelző is... Nem beszélve, hogy a 128 GB SSD egy telefonba elég maximum. Ilyen áron szerintem értelmetlen vétel. A 15" verziót viszont elfogadnám :)