Berta Sándor

Bővíti londoni kirendeltségét a Google

A webes társaság a brit fővárosban hozza létre az új campusát.

A tervek alapján az új campus 7000 munkatársnak nyújtana otthont. Ez közel kétszer annyi ember, mint amennyit jelenleg az óriáscég Londonban foglalkoztat. Az új központ létrehozására egymilliárd fontot szánnak. Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója megerősítette az új brit komplexummal kapcsolatos információkat. A menedzser a jelenlegi londoni Google-irodában kijelentette, hogy az új létesítmény 2020-ra kereken 7000 ember otthonául szolgál majd. Napjainkban 4000 alkalmazott dolgozik a brit fővárosban négy helyszínen.

Pichai ugyan megerősítette, hogy a Brexit kapcsán szkeptikusak, de ez nem tartja őket vissza attól, hogy Londonban fektessenek be. A konszern vezérigazgatója azt mondta, hogy az építkezés költségei elérhetik az egymilliárd fontot, az összeg azonban könnyen meg is haladhatja ezt a keretet. A Google a 60 000 négyzetméteres komplexum építészének Thomas Heatherwick brit tervezőt szerződtette. A szakember munkái közé tartozott a 2012-es nyári játékokra felépített olimpiai stadion, emellett újratervezte a londoni emeletes buszokat és megálmodta a Temze fölött átívelő gyalogoshidat (Garden Bridge). Ezenkívül a Google központ újjáépítésébe is bevonják.

Sadiq Khan londoni polgármester üdvözölte a bejelentést és hozzátette, hogy a beruházás pont azt támasztja alá, hogy az Európai Unióból való kiválás nem gyengíti a brit főváros pozícióját technológiai helyszínként. A városvezető hangsúlyozta, hogy London egyike a globálisan is vezető technológiai csomópontoknak és a Brexit után is stabilak maradnak a befektetések. A Google építési tervei csak tovább fogják erősíteni a város globális vezető szerepét a digitális technológiák területén. London jelenleg Európa startup-fővárosának számít és az oda befektetett összeg 1,3 milliárd eurót tett ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Griphons #3
    Most a google-ről van szó... azt hiszed, lakossági neten fognak szerencsétlenkedni? Szerintem náluk Londonban most is közvetlen gigabites kapcsolat van a gerinchálózatra.
  • cateran #2
    Aztan majd rajonnek, hogy London internetkapcsolat szempontjabol szarabb, mint 1 magyar videki kisvaros....Pelda: (igaz, lakossagi) a leggyorsabb hozzaferest a Virgin adja, 200 Mbitet....Pecsett a Digi arusit 500 es 1000 Mbitet...London kozepen (Westminster) a leggyorsabb eleres a 7! Mbit, ami garantaltan 3....a fejlett nyugat....
  • Sir Cryalot #1
    Igaz a híresztelés hogy a dotcom boom környékén 1 millio dollár alatt árulták a céget?