Berta Sándor

Gyakrabban frissülhet az Edge

Eddig a Microsoft csak akkor frissítette a böngészőt, ha Windows-frissítés is megjelent. A jövőben ez változhat.

Az Edge programot használóknak általában sokáig kellett várniuk az új funkciókra vagy a hibajavításokra. A módosítások ugyanis részét képezték a hagyományos Windows-frissítéseknek és nem voltak külön kiadott javítások, mint például a Chrome esetében. A jövőben azonban ez másként lehet. Fred Pullen, az Edge marketingjéért felelős menedzser a Microsoft Ignite rendezvény keretében elmondta, hogy a frissítéseket gyakrabban adnák ki, elsősorban úgy, hogy azok a Windows Store rendszerében is elérhetők lennének. Ugyanakkor a böngészőmotort továbbra is a Windows Update rendszer keretében aktualizálnák. Ennek oka, hogy a motor szoros kapcsolatban áll más univerzális alkalmazásokkal, ami sokkal átfogóbb tesztelést kíván.

A frissítések terjesztésének módosítása azt eredményezheti, hogy a használatot megkönnyítő funkciók sokkal gyorsabban elérhetővé válnak. Ez a változtatás versenyképesebbé teheti a böngészőt, amely így még inkább felzárkózhat a Chrome és a Firefox mellé. Pullen nem közölt konkrét időpontot azzal kapcsolatban, hogy mikortól változhat meg a rendszer. A menedzser ugyanakkor azt remélte, hogy a módosítás a jövő tavasszal érkező Windows-frissítéssel párhuzamosan léphet hatályba.

A jövőben egyébként több területen lehet jelentős változás. A megnyitott böngészőlapok kevésbé terhelik majd le a processzort, a JavaScript-időzítők ugyanis a háttérben csak másodpercenként egyszer fognak futni és jobban alkalmazkodnak a rendszer által kezdeményezett folyamatokhoz azért, hogy az minél gyakrabban biztosíthassa az alacsonyabb CPU-órajelet. Az Edge a Flash-t pedig kvázi "elzárja" egy folyamatba és optimalizálni fogják a böngésző kezelőfelületét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!