Berta Sándor

A fő tevékenységeire koncentrálna a Samsung

A dél-koreai konszern számos részvényétől válik meg, nem kis részben a Note 7 bukta miatt szükségük pénzre.

Az óriáscég úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag a fő tevékenységeire akar összpontosítani, ezért eladja számos részvényét. A Samsung többek között megválik a holland ASML-ben birtokolt 3 százalékos tulajdonrésze felétől, ami 6,3 millió részvény értékesítését jelenti. Emellett a társaság eladja a Seagate Technology merevlemezgyártóban lévő 4,2 százalékos tulajdonrészét (12,5 millió részvényt), valamint a Rambusban szerzett 4,5 százalékos tulajdonrészét, ami 4,8 millió részvénynek felel meg. Továbbá szintén értékesíti a Sharp 0,7 százalékos tulajdonrészét (35,8 millió részvényt).

A tranzakciók miatt a Samsung és a partnerei közötti viszony nem változik meg. Ezt támasztja alá, hogy a dél-koreai óriás például a prémium kategóriás televízióihoz szükséges kijelzőpaneleket továbbra is a Sharp üzemeiből szerzi majd be. A mostani lépés célja az, hogy a cég korábbi befektetéseket hatékonyan tudja kezelni. Az értékesített részvények teljes értéke 891 millió dollárnak felel meg.

A portfóliótisztításba ugyanakkor nem csupán a részvények eladása tartozik bele, hiszen a Samsung nemrég 1,05 milliárd dollárért eladta a nyomtatórészlegét, amelyet a Hewlett-Packard vásárolt meg. A dél-koreai konszern korábban jelezte, hogy a dolgok internete piacát is meghódítaná, a következő négy évben 1,2 milliárd dollárt szán e terület kutatására és fejlesztésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cefet #1
    Lektorálja valaki az SG cikkeit? Már az első mondat hibás, hiányos!