Berta Sándor

Bezárja a londoni Skype-irodát a Microsoft

A szolgáltatás egyre inkább amerikaivá válik.

A Skype az egyik legsikeresebb európai internetes vállalkozás volt, amelynek 13 éve kezdődött a sikertörténete, ugyanis 2003. augusztus 29-én mutatták be az akkor még gyakorlatilag ismeretlen cég a szolgáltatását. A vállalatot 2005-ben 4,1 milliárd dollárért vásárolta meg az eBay, majd 2011-ben a 8,5 milliárd dollárért a Microsoft tulajdonába került. A Microsoft márciusban elindította a Skype Bot platformot, amelyen a fejlesztők olyan botokat fejleszthetnek ki, amelyek kihasználják a Skype kommunikációs csatornáit: a szöveges, hangalapú és videókommunikációt, valamint interaktív, háromdimenziós karaktereket.

Most kiderült, hogy a Skype életében egyre nagyobb szerep jut az amerikai szakembereknek és fejlesztéseknek, s ezt támasztja alá, hogy a Microsoft bezárná a londoni Skype-irodát. A The Financial Times értesülései alapján az esetleges intézkedés 400 munkahelyet veszélyeztet.

A Skype irodákkal rendelkezett Tallinnban, Prágában és Stockholmban, ehhez jött egy új iroda Palo Altóban és egy másik Vancouverben. A The Financial Times idézett egy névtelenül nyilatkozó egykori alkalmazottat, aki azt mondta, hogy a Skype már csak árnyéka önmagának. A nagy döntéseket korábban Európában hozták, most már Redmondból vezetik a társaságot, amely már egyáltalán nem független vállalkozás. A Quora nevű platformon egy korábbi Skype-fejlesztő mindezt azzal egészítette ki, hogy ő 2,5 évig dolgozott a társaságnál és ez idő alatt minden Skype-menedzsert egy Microsoft-menedzserrel váltottak ki.

A Microsoft reagált a hírekre és közölte: minden londoni munkatársat áthelyeztek a brit főváros Paddington városrészében lévő Microsoft-irodába. Az indoklás szerint megvizsgáltak néhány londoni munkahelyet és az a döntés született, hogy egyes fejlesztői pozíciókat összevonnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!