Gyurkity Péter

Lencsevégen az Alcatel Idol 4 Pro

A cég Windows 10-es csúcstelefonja a jelek szerint hamarosan hivatalosan is bemutatkozik.

Idén márciusban mi is beszámoltunk arról, hogy a TCL egy csúcskategóriás okostelefonon dolgozik, amely a Windows 10 operációs rendszerre támaszkodna, dacára annak, hogy a platform tulajdonképpen csak vergődik a két nagy szoftver mellett. Most már képek is felbukkantak a megoldásról, ami közeli megjelenést sejtet.

Az Alcatel Idol 4 Pro hardveres részletei némileg tovább finomodtak a legutóbbi hír óta, itt ugyanis már egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt említenek, amely az 1080p felbontást támogatná. Ehhez a már korábban is jelzett Qualcomm Snapdragon 820 chip, az akkor még lehetőségként felmerült 4 GB memória, egy 64 GB-os kibővíthető tároló, egy 21 megapixeles hátoldali kamera (a Sony IMX230 érzékelő jóvoltából), valamint egy egyelőre ismeretlen méretű akkumulátor csatlakozna, miközben a szoftveres oldalon állítólag már a megjelenés pillanatában az új Windows 10 Mobile Anniversary Update futna.

Mivel a telefon elég gyors az asztali funkciókat támogató Continuum futtatásához, ez szintén megtalálható lenne a teljes listában, bár itt nyilván attól is függ majd a fogadtatás, hogy az akkumulátor mennyiben tud tűrhető üzemidőt biztosítani a felhasználóknak. Tekintettel arra, hogy a Windows piaci részesedése mára már 1 százalék alá süllyedt (az újonnan értékesített készülékeknél szinte mindent visz a Google és az Apple szoftvere), a cég nem számíthat hatalmas sikerre, de a jelek szerint ez nem tartja vissza őket attól, hogy a HP Elite x3 után egy újabb csúcskategóriás megoldással álljanak elő.

A megjelenés időpontja továbbra is ismeretlen, ez azonban már nem lehet messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • T2k #1
    "Tekintettel arra, hogy a Windows piaci részesedése mára már 1 százalék alá süllyedt (az újonnan értékesített készülékeknél szinte mindent visz a Google és az Apple szoftvere), a cég nem számíthat hatalmas sikerre"

    Aki ezt így képes volt leírni, hányszor bukott meg logikából?
    Utoljára szerkesztette: T2k, 2016.09.14. 22:41:20