Gyurkity Péter

Bemutatkoztak az idei Alcatel-telefonok

Két, meglehetősen olcsó sorozattal akar az Alcatel további vásárlókra szert tenni.

A közvetlenül az új év elején megrendezett CES 2020 alatt számos jól ismert név megjelent, hogy lerántsa a leplet saját új termékeiről. A gyártó BlackBerry KEY3 típusáról még mindig nincs hír, viszont az Alcatel-család kapcsán két új sorozatot is bemutattak.

A némileg izmosabb készülékeket egyelőre az Alcatel 3L 2020-as változata képviseli, azonban ez a telefon is igencsak kedvező áron jelenik meg. A többek között az európai piacra szánt megoldás egy 6,22 hüvelykes kijelzőt kapott, amely az 1520 x 720 pixel felbontást, valamint egy kisebb felső bevágást nyújt számunkra, ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy a hátoldali kameramodul egy 48, egy 5, valamint egy 2 megapixeles érzékelőből áll össze, ami a 135 eurós árért cserébe kiemelkedő minőséget biztosít. A memória 4 GB, a tároló 64 GB-os, ehhez egy 4000 mAh-s akkumulátor és a MediaTek MT6762 chip társul, a megjelenés az első negyedévben esedékes.


Az Alcatel 1-sorozat tagjai még ennél is lejjebb merészkednek, a legszerényebb példány (Alcatel 1B) listáján például az Android 10 Go, a Snapdragon 215 chip, 2 GB RAM, 16 GB-os tároló, 3000 mAh-s akkumulátor, illetve egy 8 megapixeles hátoldali kamera kapott helyet. Az Alcatel 1V és 1S ehhez képest már a teljes Android 10 szoftvert, vékonyabb kávát, valamint kisebb bevágást hoznak magukkal, előbbi hátoldali iker-kamerával, utóbbi pedig már egy hármas modullal. Az ár sorrendben 66, 88, illetve 110 dollár, vagyis itt is egyértelműen a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket célozzák meg.


A hivatalos megjelenés szintén az első negyedévben esedékes, itt globális debütálásra számíthatunk, amiből egyedül az USA marad ki (egyelőre).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!