Gyurkity Péter

Elkészült az Alcatel 7

A cég egy újabb szerény megoldással próbálkozik, ezúttal nagyobb méretben.

A TCL ezen vonala kapcsán legutóbb az Alcatel 5V megjelenéséről számoltunk be, amely nagy kijelzővel és erősebb hardverrel igyekszik megkapaszkodni a középkategóriás szegmensben. A most bemutatott új változat sem fog rekordokat dönteni, de kialakításával viszonylagos népszerűségre tehet szert.

Az Alcatel 7 visszafogott külsőt kapott, amely a kialakítást tekintve a néhány évvel ezelőtti trendre hajaz. Az előlapi notch hiányzik innen, a cég tehát itt nem követi a friss divatot, viszont a kijelző mérete kereken 6 hüvelyk, amelyhez az FHD+ felbontás, a 18:9-es képarány, valamint ezáltal vékonyabb előlapi keret csatlakozik. A teljesítményről a MediaTek MT6763T chip gondoskodik a maga 2,5 GHz-es órajelével, összesen 2 GB memóriára, valamint egy alapesetben 32 GB-os, ám microSD kibővíthető belső tárolóra támaszkodva. Az akkumulátor szintén egy nagyobb példány, hiszen ezúttal egy 4000 mAh-s változatot préseltek a burkolat alá, ez nyilván a méretes kijelző miatt szükséges. Szerencsére ehhez gyorstöltés csatlakozik, amely alig 22 perc után 6 órányi üzemidőt ad nekünk.

A hátoldalon egy iker-kamera kapott helyet, itt ugyanis a 12 megapixeles érzékelőhöz egy 2 megapixeles másodlagos példány csatlakozik, nagy valószínűséggel a jobb mélységérzékelésben segítve. Ugyanitt egy 2.5D-üveg borítást látunk a telefonon, míg az előlapon egy 8 megapixeles szenzor felel a megfelelő szelfikért, flash-opcióval kiegészülve. A biztonsági funkciókért hagyományos ujjlenyomat-olvasó felel, míg a feloldást már az arcfelismerő technológián keresztül is megoldhatjuk. A típus az első körben az Egyesült Államokban jelenik meg, ahol a MetroPCS nevű szolgáltató kínálatában bukkant fel, ezt azonban belátható időn belül követheti az európai régió, hiszen itt szintén beszerezhető a család több tagja.

A hivatalos ár odaát 180 dollár, ez nyilván szintén változni fog a kontinensen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!