Gyurkity Péter

Szuperolcsó telefon jön az Alcateltől

Az Android Go program keretében egy még szerényebb megoldást dobnak piacra.

Március elején mi is beszámoltunk arról, hogy több gyártó már az MWC alatt bemutatta saját olcsó fejlesztését, amely az Android Go program részeként jelenik meg a piacon. Az Alcatel akkor az 1x típusról rántotta le a leplet, ezt most egy még egyszerűbb készülék követi a sorban.

Oroszországban a napokban bukkant fel az Alcatel 1, amely nevében hajaz az eredeti példányra, ezt azonban egy még szerényebb hardver egészíti ki. A telefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely önmagában még nem nagy meglepetés, ez azonban mindössze a 480 x 960 pixel felbontást támogatja, amely az utóbbi években már a középkategóriából is kikopott. Ehhez a 18:9-es képarány, egy 1,3 GHz-es MediaTek chip (az MT6739 típus), 1 GB memória, valamint egy alapesetben alig 8 GB-os, ám microSD révén kibővíthető belső tároló csatlakozik. Az LTE-elérés, valamint a dual-SIM opció itt is elérhető, erről tehát a várhatóan alacsony ár ellenére sem kell majd lemondanunk.

A képkészítés területén már komoly kompromisszumra kényszerülünk, hiszen a hátoldalon itt egy 5 megapixeles kamera kapott helyet, az előlapon pedig ezt egy 2 megapixeles szenzor egészíti ki. Ezen két kamerával nyilván lemondhatunk a kiemelkedő minőségű fotókról, viszont a megszokott funkciókat gond nélkül elérhetjük majd, a cél pedig természetesen nem a fanatikusok igényeinek kielégítése. Azt sajnos még nem tudjuk, hogy a telefon pontosan mikor és hol jelenik majd meg a piacon, hiszen a hivatalos csatornákon keresztül ezt még nem közölték, az azonban már kiderült, hogy az Alcatel 1 arany, kék, valamint fekete színben lesz majd elérhető.

A pontos ár egyelőre szintén ismeretlen, ez azonban nyilván nagyon alacsony lesz – ellenkező esetben nem számíthat sikerre a márkát licencelő kínai TCL.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #4
    A 46:23 képarány rendben is van, 2 giga rammal akár használhatónak is tűnne... ;-)
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2018.07.03. 10:03:17
  • Cefet #3
    - Hogy mondják azt kínaiul, hogy eredeti?
    - Sehogy...
  • wraithLord #2
    Ha 20k-nál többe kerül, akkor már nem éri meg. Már egy ideje vannak ilyen hardverrel kínai telefonok (igaz, normál Androiddal), és azok ennyibe kerülnek, ráadásul európai raktárból.
    Egyszer rendeltem egyet kíváncsiságból, nem rosszak. (A kínai malware-t nem számoltam bele, ha igaz a dolog, de az Alcatel is gyak. kínai már, szóval lehet, hogy mindegy...) Tulajdonképpen olyan, mint egy kb. 4 évvel ezelőtti flagship kistesója.
  • szabaka #1
    Nincs az árról pontos infó és az a cikk címe hogy szuperolcsó lesz?

    Mer' ha nem occsó, akkor nem lehet eladni... Végülis logikus, csak a tényeket nem látom ami alátámasztaná a címet...