Berta Sándor

A tárgyaló­teremben is csatázhat a Huawei és a Samsung

Előbb a kínai gyártó perelte be a dél-koreai konszernt, most pedig az utóbbi válaszolt a jogi lépésre hasonló módon.

A Huawei még május végén nyújtott be keresetet a Samsung ellen és azzal vádolta meg a vetélytársát, hogy az engedélye nélkül használta fel tizenegy okostelefon-szabadalmát, amelyek operációs rendszerekkel, felhasználói interfészekkel és a 4G szabvánnyal kapcsolatos technológiákat írtak le. Most a Samsung Kínában fordult bírósághoz, mert állítása szerint a Huawei az okostelefonjaival hat szabadalmát sértette meg.

A Samsung megerősítette, hogy az ellenkeresetet már két héttel ezelőtt benyújtották egy pekingi bíróságnak. A Yonhap dél-koreai hírügynökség tudósítása alapján olyan technikákról van szó, amelyek a mobil kommunikációval, az adattárolással és a képfeldolgozással kapcsolatosak. A dél-koreai társaság rámutatott, hogy bár mindent megpróbált azért, hogy az ügyet peren kívül rendezzék, sajnos szükségessé vált a jogi lépések bevezetése azért, hogy megvédhesse a szellemi tulajdonát. A Huawei csak annyit közölt, hogy még semmilyen hivatalos dokumentumot nem kapott, de - ha szükséges - meg fogja védeni magát.

Májusban Ding Jianxing, a Huawei szellemi tulajdonjogokért felelős részlegvezetője azt nyilatkozta, hogy azt remélik, hogy a Samsung befejezi a jogsértéseket és inkább megvásárolja tőlük a szükséges licenceket. A dél-koreai óriáscég úgy reagált, hogy a Huawei keresete abszurd és megfelelő ellenintézkedéseket jelentett be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bagoly81 #1
    hogyan adjál munkát a cégnél dolgozó jogászoknak.