Gyurkity Péter

Kiszivárgott a HTC Nexus M1

A gyártó egy kellemes hardverrel érkező telefonon dolgozik, amely egy páros tagjaként érkezik.

Az év első felében mi is beszámoltunk a hírről, miszerint az idén várható két új Nexus okostelefont a HTC készítené el, amely annak idején a sorozat első példányát, a Nexus One típust is piacra dobta. Most már több hardveres részlet is kiszivárgott az egyik változatról, így nem kell a sötétben tapogatóznunk.

A kínai Weibo közösségi portálon látott napvilágot a lista, amely szerint a Nexus M1 (amely a korábbi hírekben a Marlin kódnéven szerepelt) egy 5,5 hüvelykes AMOLED-kijelzőre épül, amely a Quad HD felbontást támogatná. Ehhez az új Snapdragon 821 chip, 4 GB RAM, egy 32 vagy 128 GB-os tároló, ujjlenyomat-olvasó, egy 12 és egy 8 megapixeles kamera, a Type-C USB csatlakozó, valamint egy 3450 mAh-s akkumulátor csatlakozna. A HTC Nexus S1 ehhez képest egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőt kapna, vagyis ez egy némileg szerényebb megoldásként mutatkozna be.

A Geekbench katalógusában ezzel csaknem egy időben bukkant fel ugyanezen típus hardveres listája, amely azonban néhány ponton eltér a fentiektől. Ez utóbbi ugyanis a már említett kijelző mellett a Snapdragon 820 chipet sorolja itt fel, amely szintén négymagos kiszerelésben érkezne, az Adreno 530 grafikus vezérlő társaságában. A memória és a belső tároló mérete megegyezik az első értesülésben látottakkal, míg a szoftveres oldalon (más források révén) már az Android 7.0.1 Nougat alkalmazását tartják valószínűnek a megjelenés pillanatában.

Az ár egyelőre ismeretlen, viszont a megjelenésre jó eséllyel szeptemberben kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #1
    Ez lesz az első készülék, ami nem az igen kedvező áráról fog elhíresülni..