Gyurkity Péter

Három Phab 2 okostelefont mutatott be a Lenovo

Ezek egyike pedig a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket is kiaknázná.

A Lenovo saját rendezvényén mutatta be a Motorola két új telefonját, amelyet három további példány kísért, ez utóbbiak azonban a Phab-sorozat tagjaiként mutatkoztak be. A cég alacsony árat és izgalmas funkciókat ígér, a megjelenés sincs azonban már messze.

A hivatalos közleményben a Phab 2 Pro típust emelik ki, ez ugyanis a Google által elindított Project Tango keretein belül a virtuális valóságot és az úgynevezett augmented reality funkciókat is igyekszik kihasználni. A méretes, 6,4 hüvelykes kijelzővel megjelenő készülék QHD-felbontást, a Snapdragon 652 chipet, 4 GM RAM-ot, egy 64 GB-os belső tárolót, valamint egy 16 megapixeles hátoldali kamerát kínál, amelyhez halszem optika, infra-érzékelő, illetve egy 4050 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A telefon az előírásoknak megfelelően felméri szobánk pontos dimenzióit, így a VR- és AR-alkalmazásokat is támogatja, ami jól jöhet a későbbiekben.


Az alap változat ehhez képest ugyanazon méretet, 720p felbontást, egy négymagos MediaTek chipet, 3 GB memóriát, egy 32 GB-os tárolót, valamint egy 13 megapixeles hátoldali kamerát nyújt a vásárlóknak, miközben a Phab 2 Plus egy hátoldali 13 megapixeles, f/2.0 iker-kamerával igyekszik ezt felülmúlni, de a felbontás is 1080p-re ugrik, a MediaTek chip további négy magot kap, az előlapi kamera pedig a Pro változathoz hasonlóan itt is 8 megapixeles lesz - a súly 200 helyett itt már 218 gramm.

A megjelenés júliusban esedékes, az ár 199, 299, valamint 500 dollár lesz - az európai debütálás időpontját azonban még nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #1
    Augmented realityhez jo lehet, ami ott a kepen is demoznak. 3d renderinghez viszont gyenge lehet a gpu qhd-hez.