Gyurkity Péter

Csalódás a Lenovo csodatelefonja

Káva nélkül harangozták be a készüléket, ez végül szerényebb kivitelben jelenik meg.

A napokban mi is hírt adtunk a Lenovo készülőben lévő fejlesztéséről, amely az akkori beszámolók szerint mindenféle előlapi káva nélkül, valóban újszerű dizájnnal bukkant volna fel. Ez végül nem következett be, a telefon ennél szerényebb külsőt kapott.

A gyártó által eredetileg felvillantott koncepció nem felel meg a valóságnak, a Lenovo Z5 ugyanis a mostani bejelentés szerint mégis megmarad az előlapi káva mellett, bár a cég kitart azon állítása mellett, miszerint az oldalsó széleken ez még az iPhone X esetében látottaknál is vékonyabb. Külső források szerint azonban ezzel sem stimmel minden, a hivatalos renderképek ugyanis a valóságosnál vékonyabb kávát mutatnak meg nekünk, miközben maga a telefon ennél szélesebb előlapi kerettel bukkant fel a piacon. Az előlap-kijelző arány mindazonáltal a korábban említett 95 helyett 90 százalékra csökkent, miközben felül egy bevágás, alul pedig ugyanúgy káva jelenik meg.


Balra a renderkép, jobbra a valóság

A teljesítmény nem lesz kiemelkedő, hiszen erről a Snapdragon 636 chip gondoskodik, ami inkább középkategóriás megoldásnak mondható. A memória mérete 6 GB, ezzel nem lesz gond, míg a belső tároló 64 vagy 128 GB-os kapacitást nyújt. A cég korábban utalást tett egy összesen 4 TB-os tárolóhelyre, ez azonban egy hagyományos merevlemez, amelyet ezzel egy időben mutattak be a nagyközönségnek, a kettőnek tehát nincs sok köze egymáshoz. Az akkumulátor egy 3300 mAh-s példány, míg a szoftveres oldalon az Android 8.1 Oreo fut – ez utóbbi belátható időn belül az Android P verzióra frissül majd, amint az hivatalosan is megjelenik.

A megjelenés dáuma Kínában június 12., az ár a tároló méretétől függően 200 és 280 dollárnak felel meg. A nemzetközi megjelenésről egyelőre nem árultak el részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!