Gyurkity Péter

Két telefont mutatott be a Lenovo

Ezek egyike pedig elsőként épít a Qualcomm új csúcskategóriás chipjére.

A kínai gyártó legutóbb csúsztatható kijelzővel érkező telefonról rántotta le a leplet, ezt azonban szerdán két további változat követte, néhány apró, ám mégis komoly eltéréssel. Sikerült megelőzniük mindenkit, a Snapdragon 855 chipet ugyanis elsőként alkalmazzák saját megoldásukban, így a teljesítmény minden bizonnyal kimagasló lesz.

A csúcskategóriát a Lenovo Z5 Pro GT képviseli, amely sokban hasonlít az eredeti példányra (lásd Z5 Pro), ám néhány módosítással mutatkozott be. Megmaradt ugyanis a 6,39 hüvelykes AMOLED-panel, amely a 2340 x 1080 pixel felbontást támogatja, mint ahogy nem változott a 16 és 24 megapixeles példányból álló hátoldali kamera, a 16 és 8 megapixeles szelfikamera, a 3350 mAh-s akkumulátor, az NFC, az USB-C, valamint a jack-dugó. A teljesítményről viszont már a vadonatúj Snapdragon 855 chip gondoskodik, ehhez pedig akár 12 GB memória és egy legfeljebb 512 GB-os tároló csatlakozik, míg a külsőt illetően szembetűnő a vörös keret megjelenése, valamint a hátoldali textúra. A jelek szerint egyes amerikai LTE-sávok nincsenek a listán, viszont az európai támogatással nem lesz gond.
* Az ezzel egy időben bemutatott Lenovo Z5s ehhez képest jóval szerényebb specifikációval fut be, itt ugyanis már a Snapdragon 710 chip lesz felelős a teljesítményért. Ez a telefon mintha a Huawei P20 Pro koppintása lenne, a maga 6,3 hüvelykes LCD-kijelzőjével, az 1080p felbontással, az esőcsepp-bevágással, a 6 GB memóriával és a 128 GB-os belső tárolóval. Az akkumulátor 3300 mAh-s, a jack-dugó itt is megjelenik, az NFC támogatása viszont lemaradt a listáról, miközben a hátoldalon egy tripla-kamera bukkan fel (16, 24, és 5 megapixeles példányokkal), az előlapon pedig egyetlen 16 megapixeles kamera végzi majd dolgát. Az ár a 4 GB RAM-ot és 64 GB-os tárolót felvonultató változat esetében 200 dollár, az előrendelés itt már elérhető.

Az erősebb telefon esetében az előrendelés január 15-től indul, a megjelenés 24.én esedékes, legalábbis Kínában. Az ár a memória és a tároló méretétől függően 390 és 640 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!