Gyurkity Péter

Csúsztatható előlappal futott be a Lenovo Z5 Pro

A telefon mintha a legújabb divatot követné, ehhez pedig némileg mérsékelt hardvert kapunk.

A kínai gyártók körében a jelek szerint új divat tombol, hiszen a Xiaomi nem is olyan rég mutatta be a Mi Mix 3 típust, amely már csúsztatható előlapjával igyekezett meghódítani a közönséget, ezt pedig a napokban a Honor Magic 2, valamint a Lenovo Z5 Pro követte, hasonló kivitellel és hardverrel. Ez utóbbi cég megoldását ismertetjük most, a főbb tudnivalókat sorolva fel.

Az eredeti Lenovo Z5 még a nyár elején bukkant fel, akkor azonban kifejezetten csalódást keltett a típus, bár ez leginkább az előzetesen felpörgetett hype eredménye volt. A most bemutatott utód már némileg eltérő megoldást takar, hiszen itt a 6,4 hüvelykes AMOLED-panel szintén csúcstatható kivitelben jelenik meg, ehhez pedig minimális, alig észrevehető előlapi káva, valamint beépített ujjlenyomat-olvasó társul. A teljesítményről azonban nem a csúcskategóriás Snapdragon chip, hanem a család 710-es jelöléssel ellátott példánya gondoskodik, ehhez pedig 6 GB RAM, valamint egy 64 vagy 128 GB-os tároló csatlakozik, tehát visszafogottabb változatról van szó.


A képkészítés terén a Sony által szállított, 16 és 24 megapixeles szenzorokból álló, hátoldali iker-kamerára támaszkodhatunk, AI-funkciókkal, amit az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera egészít ki, infravörös érzékelővel és arcfelismeréssel. Az akkumulátor egy 3500 mAh-s példány, itt a hagyományos jack-dugó már hiányzik, megtalálható viszont az NFC, a Bluetooth 5.0, valamint a dual-SIM támogatás. A hangszórók a Dolby Atmos támogatást biztosítják, a teljes lista pedig a cég hivatalos oldalán szemügyre vehető, itt a frekvenciasávok lehetnek még számunkra érdekesek, bár ezzel az utóbbi időben nincs nagyobb gond.

Az ár kifejezetten kedvező, ez ugyanis Kínában 290 dollárnak felel meg, a megjelenés menetrendjét azonban még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!