Gyurkity Péter

Itt a Lenovo új játékos-telefonja

A közvetlen rivális ellen veszik fel a küzdelmet egy hasonlóan brutális megoldással.

Tavaly nyáron a Lenovo és az Asus mutatott be gamer-okostelefonokat, a terület azóta sem vált a mainstream részévé, viszont ezen a gyártók továbbra is látnak fantáziát a területben, amit jól jelez a ROG Phone 5 bemutatása. Most a Lenovón volt a sor, a kínai cég nem is várt az újabb bejelentéssel.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a Legion Phone Duel 2 szintén a jelenleg legerősebb elérhető chipet kapta meg, a Snapdragon 888 mellett az Adreno 660 GPU, valamint egy szintén méretes, ezúttal 6,92 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő jelenik meg a listán, 144 Hz-es frissítési rátával, HDR-támogatással és a Gorilla Glass 5 felülettel. A memória mérete 12 vagy 16 GB lesz, viszont elérhető lesz egy 18 GB-os változat is, míg az UFS 3.1-es szabványnak megfelelő belső tároló 256 vagy 512 GB-os kapacitást kínál. Az előlapon egy 44 megapixeles kamerát varázsolhatunk elő igény szerint, a hátoldalon egy 64 és egy 16 megapixeles érzékelő áll rendelkezésünkre.

A kifejezetten a játék-fanatikusok igényeinek megfelelően kialakított dizájnt fémjelzi az ultrahangos technológiára támaszkodó váll-gombok felbukkanása, ezekből mindkét oldalon kettő dolgzik. A hátoldalon két kapacitív vezérlő jelenik meg, a kijelzőn további két pontot jelöltek ki hasonló célokra, ezzel szerintük sikerült tökéletes módon alkalmazkodni a játékosok kezéhez, annak fontosabb pontjaihoz, ami nagy segítség lesz majd a különböző játékokban. A Dual HaptiX a haptikus visszajelzés optimalizálását hivatott biztosítani, ehhez nyilván kiemelkedő grafika, hangzás, valamint jobb játékélmény társul majd. Az aktív hűtés az Asus megoldására hasonlít, ennek kapcsán a Twin Turbo-Fan fantázianév jelzi a komoly jelleget.

A telefon először Kínában jelenik meg, még a hónap vége előtt, májusban jönne az európai megjelenés, 799 és 999 eurós áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!