Gyurkity Péter

Új néven jön Európában a HTC One M9s

Lengyelországban rajtol el a régi-új változat, amely a képkészítést emeli ki.

A HTC nemrég mutatta be új zászlóshajóját, amely a gyártó hazai piacán a várakozásoknál jobb számokat produkál, Kínában azonban egyenesen tragikusnak nevezhető az előrendelések alakulása. Most egy érdekes húzással szeretnének javítani egy korábbi, nem túl népszerű példány eladási mutatóin, mégpedig Európában.

Egy lengyel portál számolt be arról, hogy az országban mutatkozott be a HTC One M9 Prime Camera Edition, amely a jelek szerint egy átnevezett One M9s. Ennek megfelelően a telefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez pedig a nyolcmagos, 2,2 GHz-en futó MediaTek MT6795 chip, 2 GB RAM, egy 16 GB-os kibővíthető tároló, valamint egy 2840 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A hátoldalon egy 13 megapixeles f/2.0 kamera kapott helyet OIS-támogatással, míg az előlapon egy UltraPixel-változat dolgozik.

Azt nem tudjuk, hogy a cég miért szánta el magát egy ilyen lépésre, ám az árazás terén is érdekeset húznak. Azon lengyel felhasználók ugyanis, akik az ottani Play mobilszolgáltató cég legalább 25,88 dollárnak megfelelő havidíja mellett döntenek, mindössze 23 centet fizetnek majd havonta a készülékért. Arról sincs konkrét információ, hogy a többi európai országban mikor jelenik meg a típus, ám a gyártó saját hivatalos oldalán található bizonyos információk arra utalnak, hogy erre mindenképpen szeretnének sort keríteni.

Ahogy említettük, a HTC 10 nem szerepel jól Kínában. Egy tajvani lap arról adott hírt, hogy két nagy kínai online forgalmazónál az első 11 nap során (vagyis április 25-ig) mindössze 251 példányt rendeltek elő a vásárlók, ami katasztrofálisnak mondható. Igaz, az országban a Snapdragon 820 helyett a Snapdragon 652 chipet alkalmazzák a telefonban, csak így tudták ugyanis leszorítani az árat 768 dollárról 584 dollárra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!