Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC 10

Itt a cég nagy reménysége, amelynek van is esélye a sikeres szereplésre.

A HTC az előzetes várakozásoknak megfelelően végre bemutatta új zászlóshajóját, amely már nevében is változást hoz magával, hiszen ezúttal szimplán a HTC 10 elnevezéssel igyekeznek felkelteni a vásárlók érdeklődését. Az eddig megismert részletek alapján ez nem teljesen reménytelen próbálkozás.

Az okostelefon egy 5,2 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely a Quad HD felbontást támogatja. Ehhez az új Snapdragon 820 chip, 4 GB RAM, 32 vagy 64 GB-os, kibővíthető tároló, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor sorakozik fel, az egyre inkább megszokottá váló (a fizikai gombba integrált) ujjlenyomat-olvasó, valamint az USB Type-C csatlakozó kíséretében. Az előzetes pletykák a jelek szerint a külsőt is eltalálták, hiszen a fém burkolathoz egy enyhén hajlított kijelző párosul, a gyártó állítása szerint pedig az új fejlesztést az eltérő hőmérsékletek és fizikai behatások tekintetében is tüzetes tesztelésnek vetették alá, így ezzel nem lesz gondunk.


A megfelelő hangzásról a BoomSound Hi-Fi technológia gondoskodik, 24-bites hangrögzítéssel, DAC-támogatással, illetve új erősítővel, amely a fülhallgatók esetében biztosít jobb élményt. Szándékosan hagytuk utoljára a képkészítést, hiszen a cég az elmúlt hetekben ezt igyekezett minél jobban kiemelni: a hátoldalon egy 12 megapixeles, f/1.8 UltraPixel 2 kamera kapott helyet lézeres autófókusszal, 4K-videórögzítéssel, Pro-móddal, valamint RAW-támogatással, míg az előlapon ezt egy 5 megapixeles, f/1.8 kamera kíséri ultraszéles látószöggel, illetve optikai képstabilizációval (amely természetesen a hátoldali példány esetében is elérhető). A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow és a Sense 8.0 felület fut.

A telefon szürke, ezüst, arany, valamint vörös színben lesz kapható, az első példányok május elején futnak majd be, 700 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PeeTeR #2
    jo kerdes :C
  • tomboy013 #1
    Szép ez a HTC Galaxy 10. A hátulja egész jó, de az elejét vajon miért csinálták ilyen ronda Samsungosra?