Gyurkity Péter

Kiszivárogtak a HTC 10 hardveres részletei

Az immár még egyszerűbb néven emlegetett új okostelefon eltérő kijelzőt és új chipet kap.

A HTC ezekben a hetekben is igyekszik fenntartani a felhasználók érdeklődését, annál is inkább, mert nagyjából egy hónap múlva tervezik bemutatni új csúcskategóriás megoldásukat, amely eddig a Perfume, illetve a One M10 néven szerepelt a híradásokban. Most a készülék egyes hardveres részletei is kiszivárogtak.

Evan Blass, vagyis @evleaks, szokásához híven saját hírfolyamában említette meg a legújabb értesülést, miszerint az új okostelefon nem AMOLED, hanem egy Super LCD 5 típusú érintőképernyőt kap. Ez utóbbi jobb láthatóságot és valamivel alacsonyabb fogyasztást ígér a hagyományos LCD-hez képest, erre pedig a gyártónak szüksége is lesz, hiszen a közelmúlt negatív eredményei után mindenképpen le kell nyűgözniük a potenciális vásárlókat. Az érintőképernyő a Quad HD, vagyis az 1440p felbontást támogatná, ehhez pedig az új Snapdragon 820 chip, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, illetve az egyetlen fizikai gombba integrált ujjlenyomat-olvasó társulna.

A cég a maga részéről a napokban "világelső", valamint "világszínvonalú" kamerát lengetett be, amire korábban is volt példa, ám akkor ebből keserű csalódás lett. Azt még nem tudjuk, hogy pontosan milyen modulokat építenének a telefonba, de jól látható módon kihangsúlyozzák a képkészítési funkciót, ehhez pedig várhatóan több színben kapható burkolat, valamint további csúcskategóriás jellemzők csatlakoznak majd. Érdekesség, hogy a mostani bejegyzésben már egyszerűen HTC 10 néven hivatkoznak a telefonra, az eddig használt márkanév eltűnt innen.

A megjelenés április közepén esedékes, addig még további hírek bukkanhatnak fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    3000-es akku :(