Gyurkity Péter

Három évig a HTC gyártaná a Nexus-telefonokat

A cég állítólag aláírta a szerződést, miközben új zászlóhajójáról további felvételek szivárogtak ki.

A Nexus-család további sorsával kapcsolatban több, egymástól eltérő értesülés is napvilágot látott. Ezek egy részében arról írtak, hogy a Google saját kezébe venné a gyártási feladatokat, míg a múlt héten felbukkant hírek szerint a HTC több éven keresztül magára vállalná azt.

Egy kínai forrás számolt be az újabb verzióról, miszerint a HTC már alá is írta a három évre szóló szerződést, amelynek értelmében minden új Nexus okostelefon a tajvani gyártó üzemeiből kerülne ki. Idén egy 5 hüvelykes és egy 5,5 hüvelykes példány megjelenését vetítik előre, egy esetleges szerződés viszont azt jelentené, hogy hosszabb időre bebiztosítják kiemelt szerepüket. Érdekes módon a táblákat meg sem említik a mostani beszámolóban, ami azt valószínűsíti, hogy a Google ezt saját kézben tartaná, de az is előfordulhat, hogy belátható időn belül nem tervezik újabb példányok piacra dobását - ez köszönhető annak, hogy a táblák piaca nem muzsikál a vártnak megfelelően, arról nem is beszélve, hogy nemrég mutatták be a Pixel C névre keresztelt készüléket.

A HTC kapcsán egyéb hírek is megjelentek, itt többek között az M10 típusról is további felvételeket vehetünk szemügyre. A soron következő zászlóshajó eszerint valóban elhagyja az eddig az előlapi hangszórót fedő rácsot, magát az előlapot egy vékony aranyszínű keret teszi teljessé, a szélek lekerekítése még szembetűnőbb, míg az egyébként többnyire változatlannak tűnő hátlapon egy új kamera kapott helyet. A pletykák szerint a hivatalos bejelentés már nincs messze, itt az 5,15 hüvelykes kijelzőhöz a Quad HD felbontás, 4 GB RAM és az új Snapdragon 820 chip csatlakozna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!