Berta Sándor

Ubuntu operációs rendszer egy hibrid tableten

Billentyűzet csatlakoztatásával normál, linuxos asztali gépként is használható a spanyol BQ gyártó terméke.

A BQ nevű spanyol gyártó a Mobil Világkongresszuson mutatta be a Canonical szakembereivel közösen elkészített Aquaris M10 Ubuntu Edition nevű termékét, amely egy táblagép-PC hibrid. Ez az első Ubuntut futtató tablet. Amennyiben a felhasználó egeret és billentyűzetet csatlakoztat a készülékhez, akkor az gyakorlatilag normál asztali számítógépként használható, ugyanakkor természetesen megmarad az érintőképernyős funkció is.


A tábla PC 10,1 hüvelykes Full HD érintőkijelzővel rendelkezik, a fő egysége az 1,5 GHz órajelű MediaTek MT8163A négymagos processzor és a 600 MHz órajelű MediaTek Mali-T720 MP2 grafikus egység. Az új eszközbe 2 gigabájt RAM és 16 gigabájt flashmemória került, a súlya 470 gramm, a mérete pedig 246 x 171 x 8,2 mm. Az Aquaris M10 Ubuntu Edition operációs rendszere az Ubuntu 15.04, van 802.11a/b/g/n WiFi-támogatás, Micro-USB OTG port, fejhallgató-csatlakozó, két integrált hangszóró, 8 és 5 megapixeles kamera, illetve legfeljebb 200 gigabájtos MicroSD-memóriakártyával bővíthető.


A termék teljes mértékben Spanyolországban készült, az akkumulátora 7280 mAh-s. A tábla PC fekete színben lesz kapható és az év második felétől lehet majd megvásárolni a BQ online boltjában, az ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!