Gyurkity Péter

Lencsevégen a HTC One X9

A készülék új kivitelben futhat be, Németországban viszont betilthatják a cég termékeit.

A HTC One X9 még novemberben bukkant fel a kínai szabályozó hatóság oldalán, az ilyenkor szokásos ábrákkal és hardveres részletekkel kiegészítve. Most befutottak az első fotók is, mégpedig két különböző forrásból, így a kinézetet illetően nem sok kérdőjel maradt.

A két kínai forrás egyike az előlapot és a hátlapot mutatja meg közelebbről, a képek alapján pedig rögtön következtethetünk néhány fontos változásra. A cég logója ugyanis ezúttal elmaradt az előlapról, az iker-hangszórók a készülék alján még közelebb kerülnek a kerethez, a kijelző alján elhelyezett on-screen navigációs gombokat pedig kapacitív testvéreik váltják le. Egyéb lapok szerint a telefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kap, amely az 1080p felbontást támogatja, mégpedig a nyolcmagos MediaTek MT6795 chip, egy 13 megapixeles hátoldali OIS- és egy 4 megapixeles előlapi UltraPixel kamera, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor kíséretében.


A másik sorozat még részletesebben tárja elénk a telefon külalakját, ez pedig nem sok kérdőjelet hagy a kinézettel kapcsolatban. A BoomSound hangszórók, a fém külső, valamint a Nexus 6P-re emlékeztető hátoldali kameradizájn mellett az is kiderül, hogy a SIM-kártyát rejtő fedél nem igényli külön tű használatát, ami nyilván könnyítést jelent a felhasználók számára. A telefon várhatóan két változatban jelenik meg, ezek egyike 2 GB memóriát párosítana egy 16 GB-os belső tárolóval, míg a másik már 3 GB RAM-ot vonultatna fel, a megerősítést azonban nyilván csak a cég adhatja meg nekünk ezzel kapcsolatban.


Eközben egy német bíróság jóváhagyta az amerikai Acacia Research keresetét, így a HTC készülékeinek értékesítését az alapvető technológiákat érintő szabadalmat engedély nélkül történő felhasználása miatt hamarosan betilthatják az országban. A cég a maga részéről fellebbezni fog ez ellen, de ezalatt együttműködnek a Deutsche Telekom embereivel, hogy az ottani vásárlók számára minél kisebb legyen a fennakadás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GabenBFG #1
    Mi ez a szájba tekert ájfón majmolás?!?!?!