SG.hu

Huawei labor létesül a győri egyetemen

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen 2016-ban, amelynek megvalósulásához a Huawei mintegy 100 millió forint értékben nyújt támogatást.

A cég közleménye szerint az Akadémia létrehozásának célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek. A jövő évben létrejövő intézményben a Huawei megosztja a legújabb távközlési- és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az érintett tanároknak továbbképzést biztosít, továbbá angol nyelvű szakmai előadásokat is indít.


Komlósi László Imre, a győri Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese és Jimmy Peng, a Huawei Technologies globális kormányzati ügyekért felelős elnöke

Az Akadémia létesítése annak az öt évre szóló együttműködésnek a része, amelyről Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter jelenlétében Komlósi László Imre, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi rektorhelyettese és Jimmy Pang, a Huawei Technologies globális kormányzati kapcsolatokért felelős elnöke írt alá megállapodást Pekingben a 4. Kína-Kelet-Közép-Európa Találkozót kísérően 2015. november 26-án. E szerint a felsőoktatási intézmény Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán folyó távközlési- és informatikai képzést mintegy 100 millió forint értékben támogatja a távközlési vállalat.

A megállapodás értelmében a Huawei Laboratórium és Akadémia 2016-ban indul az egyetemen, amely mellett a vállalat megosztja a legújabb távközlési- és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az érinett tanárokat továbbképzésben részesíti, és angol nyelvű szakmai előadásokat is indít az intézményben. A cég a most kötött egyetemi stratégiai megállapodás mellett továbbra is nyitva hagyja a győri hallgatók számára az ország valamennyi távközlési tanulmányokat folytató egyetemi hallgatója előtt nyitva álló Seeds for the Future - kínai tanulmányút lehetőségét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #1
    Már rég be kellett volna vezetni hogy minden felsőoktatási intézmény vállalkozásokkal/vállalatokkal legyen szoros partnerségben. A cégeknek is jó, ha a gyakorlaton lévőkből felfedeznek 1-2 tehetséget, az egyetemnek is jó, hogy nem elmaradott anyagot oktatnak, és a diákoknak is jó, hogy testközelből élik meg a ma jelenlévő technológiákat.