SG.hu

A világ 100 leginnovatívabb vállalatai közé választották a Huawei-t

A Huawei bejelentette, hogy a vállalat neve - első anyaországi kínai cégként - felkerült a Thomson Reuters’ a világ 100 leginnovatívabb vállalatainak, a „Top 100 Global Innovators of 2014” listájára.

A cég közleménye szerint a minősítés 2011-ben kezdődött, amely keretében vizsgálták a cég különböző iparágak innovációjában betöltött, az egész világra kiterjedő vezető szerepét, beleértve a vállalat szabadalmainak teljes volumenét, sikeres szabadalmainak arányát, globális szabadalmi portfólióját, és befolyását, amelyre bizonyíthatóan hivatkoznak más cégek. A Huawei három üzletága közül egyedül csak a Fogyasztói Üzletág 2014. augusztus végéig 7 000 találmány és 1 000 design szabadalom kérelmét nyújtotta be. "A Huawei-nél a globális terjeszkedésünk egyik legfontosabb hajtóereje a kutatás-fejlesztés iránti elkötelezettségünk és szabadalmaztatásra benyújtott innovációink voltak. A Thomson Reuters-től kapott elismerés is ezt bizonyítja számunkra.” – mondta Shao Yang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing alelnöke.

A teljes céget tekintve a Huawei 2014 júniusáig bezáróan több mint 65 000 szabadalmi kérelmet nyújtott be Kínában, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Huawei Technologies K + F beruházásainak évente nagyjából 10 százalékát fordítja innovációs kutatásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)