Berta Sándor

Triplázódott a Snapchat videoforgalma

A fotómegosztó szolgáltatás az elmúlt hónapokban jelentős forgalomnövekedést könyvelhetett el.

A Snapchat eredetileg a digitális fényképek küldését teszi lehetővé, igaz, a fotók nem lementhetők és csak pár másodpercig láthatók. A szolgáltatás az elmúlt időszakban viszont a videók megosztásában is egyre nagyobb szerepet játszik és ebből a szempontból egyre inkább a Facebook vetélytársává válik. A Snapchat májusban napi 2 milliárd videomegtekintést regisztrált, majd ez a szám néhány hónappal később elérte a napi 6 milliárdot - ezt a cég a The Financial Times kérdésére meg is erősítette.

Összehasonlításul: a Facebook november elején arról számolt be, hogy naponta kicsit több mint 8 milliárd videomegtekintést regisztrált. Ezzel sikerült az áprilisi mennyiséget a kétszeresére növelni. Ugyan ezeket a számokat elég nehéz összehasonlítani, hiszen a két platform más, arra mégis jók, hogy alátámasszák: a Snapchat felhasználói tábora sokkal gyorsabban növekszik, mint a Facebooké. Továbbá ezek a számok azt is megmutatják, hogy Snapchat - a videók tekintetében mindenképpen - kezd felzárkózni a közösségi portál mögé.

Az adatok csalókák azonban olyan szempontból, hogy mindenki másként méri a felvételek megtekintését. A YouTube esetében például elég sokáig kell nézni egy videót, amíg az a rendszer belső statisztikája számára megtekintettnek számít. Ezzel szemben a Facebooknál elég 3 másodperc is és a számláló máris eggyel feljebb ugrik. A Snapchatnél pedig ugyanez ez az idő mindössze néhány ezredmásodperc. Eltérő a megjelentetett anyagok hossza is, hiszen a YouTube kínálatában inkább hosszabb felvételek találhatók, a Facebook-videók néhány perc, míg a Snapchat anyagai alig néhány másodperc hosszúságúak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!