Berta Sándor

A Vivendié lehet a Dailymotion

A videoplatform hamarosan tulajdonost válthat, a francia cég ezzel globális média- és tartalomipari szereplővé lép elő.

A Dailymotion jelenleg a France Télécom-Orange tulajdonában van, azonban a helyzet a közeljövőben megváltozhat, ugyanis a Le Monde francia napilap értesülései alapján a Vivendi francia zenei és médiakonszern 250 millió eurós ajánlatot tett a szolgáltatásra. A hírt egy közleményben a Vivendi is megerősítette.

A két fél kizárólagos tárgyalásokat folytat. A Vivendi a Dailymotion 80 százalékát vásárolná meg 217 millió euróért és a France Télécom-Orange tulajdonában maradna a fennmaradó 20 százalék. A Dailymotion értékét 265 millió euróra becsülik és 2013 január óta van a France Télécom-Orange 100 százalékos tulajdonában. Korábban a cégen keresztül a francia kormányé volt a Dailymotion 27 százaléka.

A két társaság már abba a tárgyalási szakaszba ért, amikor véglegesítik a megállapodás részleteit. Ez a feltétele annak is, hogy a szükséges konzultációt lefolytathassák a munkavállalói érdekképviseleti szervezetekkel. A Vivendi számára a tranzakció segíthet abban, hogy létrehozzon egy média- és a tartalomipari csoportot, és az üzlet felgyorsíthatja azt a folyamatot, hogy a Vivendi globálisan megjelenjen. Vincent Bolloré, a Vivendi felügyelőbizottságának elnöke közölte, hogy a lépéssel világszerte kiváló minőségű hang- és audiovizuális tartalmakat kínálhatnak majd.

A Yahoo! 2013 márciusában jelezte, hogy megvásárolná a Dailymotiont, majd tavaly arról írtunk, hogy a videomegosztó a Microsoft célkeresztjébe kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!