Berta Sándor

Sosem kínál majd offline videókat a Netflix

A streaming-szolgáltató egyik vezetője kategorikusan elutasította, hogy valaha is offline videókkal jelentkezzenek.

"Soha nem fog megtörténni" - reagált Cliff Edwards, a Netflix kommunikációs és technológiai igazgatója arra a felvetésre, hogy vajon a társaság valaha kínál-e majd olyan felvételeket, amelyek internethozzáférés nélkül is elérhetők lesznek. Az üzletember azzal indokolta az álláspontját, hogy az offline-letöltések csupán egy rövid távú megoldást jelentenek a hiányzó WLAN-hotspotok és az adatátviteli minőség problémájára. Öt év múlva viszont már annyira jó lehet a lefedettség, hogy a felhasználóknak nem fog gondot jelenteni a különböző videók online megtekintése.

A menedzsernek abból a szempontból igaza volt, hogy vannak olyan területek, például a repülőgépek, amelyek fedélzetén még mindig meglehetősen drága az internetezés. Az már kérdéses, hogy a fejlődéshez valóban elegendő lesz-e öt év.

A Netflix szeptemberben indult el Németországban, majd kiderült, hogy már magyar nyelvű alkalmazottat keres, aki ért a tartalmak lokalizálásához. Október végén Hannes Heyelmann, a Turner Broadcasting európai menedzsere kijelentette, hogy a Netflix, a Watchever és a többi cég megjelenése már észrevehető a sugárzási költségek növekedésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #7
  Ennek a netflixnek nem sok értelme van, ugyanolyan nézhetetlenül szar filmeket ad, amik miatt sokan már teljesen elmenekültek a tv elől, akkor inkább a viki.com bár ott inkább csak jó sorozatok vannak.
 • Gabbbbbbbbbbbb #6
  Hányszor nézel meg egy filmet amit megveszel? Jó ez a Netflix, aki meg nem megveszi, hanem letölti a filmeket az ne kommenteljen ezzel kapcsolatban ^^.
  A Netflix olyan mint egy HBO előfizu, csak sokkal jobb.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2014.12.23. 13:16:45
 • Ferrer #5
  Annyit írtál már a döghatalomról, hogy meg kell kérdeznem: nem tudod, hogy lehet bekerülni közéjük? Tök frankó csapatnak tűnnek.
 • BrockSamson #4
  Erdekes, mert az altalanos netes velekedes az, hogy mostanaban nem igazan keszulnek jo filmek. Ez alapjan nekem jol jonne egy par ezer forintos havi dijert egy szolgaltatas, aminek a keretein belul barmennyi filmet es a sorozatot nezhetek, es konnyeden eldonthetem melyiket szeretnem megvenni DVD-n vagy BD-n.

  Szoval en varom a Netflixet, ha az arazasa rendben lesz.
 • Archenemy #3
  "sok munkával direkt elmenthetetlenné alakított"
  de én ezt nem is értem, úgy értve hogy frapsolni vagy valami egyéb módon menteni hogyne lehetne? Végülis valahogy csak ki kell vetítenie a képkockákat a monitorodra...
 • halgatyó #2
  Én sem. Eddig is bojkottáltam a szándékosan, sok munkával direkt elmenthetetlenné alakított csaknézhető videókat kínáló oldalakat.
  Az egész erőltetett-streaming olyan, mintha vennék mondjuk egy szekrényt 40ezer Ft helyett 10 ezerért, de minden ajtónyitáskor 1000 Ft-ot ki kellene fizetnem. Végül sok év alatt az eredeti vételár nagyon sokszorosát kellene kifizetnem.

  Jól illik ez az erőltetett streaming a mostanában terjeszkedni próbáló NWO logikához: ne legyen a miénk semmi, mindent csak használatba kapjunk a döghatalomtól, és minden egyes használatért fizessünk.
  És ha a szennyhatalom egyszercsak úgy dönt, akkor a videó/könyv/információ/tudásanyag már nem eléggé "polkorrekt" akkor egyszerűen eltűnik, és hamarosan elfelejtődik, többé NINCS.
  Hát ezért bojkottálom ezeket.
 • vato loco #1
  "Sosem kínál majd offline videókat a Netflix" - nem gond, sosem leszek vásárlójuk. :)