Berta Sándor

Még több céget vásárolhat fel az átalakuló Google

Több szempontból is új korszak nyílhat a webes konszern életében.

A Google hétfőn jelentette be, hogy Alphabet néven új holding vállalatot hozott létre, amely egyfelől továbbra is Google néven foglalja magába a cég eddigi tevékenységének alapját jelentő keresőmotor-, reklám- és térképegységet, valamint az Androidot és a YouTube-ot, másfelől pedig a többi leányvállalatot. Az elemzők azzal számolnak, hogy a közeljövőben számos felvásárlásra kerülhet sor. Monika Rosen-Philipp, a Bank Austria Private Banking vezető elemzője szerint az Alphabet létrehozásával a Google nagyon világossá tette, hogy mennyire erős szereplő a piacon. Az új struktúra miatt a társaság alapítói a nagy befektetésekre összpontosíthatnak és a Google még több területen jelenhet meg.

"Az elemzők gyakran kritizálták a Google amorf struktúráját. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ezzel a módosítással átalakul-e valóban a felépítés, úgy tűnik, hogy belső szervezetben többnyire minden változatlanul marad" - fejtette ki Rosen-Philipp. A szakember felhívta a figyelmet arra a régóta ismert információra, hogy a Twitter nagyon komoly felvásárlási célpont lehet a Google számára. Most, amikor a vállalatot újraszervezik, az elképzelés valóban konkrét formát ölthet. A konszern az erőforrásaival, a tudásával és a tapasztalatával pont ott segíthetne a Twitternek, ahol arra a legnagyobb szüksége lenne, azaz a felhasználóbarátság területén. (A Twitter már 2010-ben a Google célkeresztjébe került, idén januárban is arról írtunk, hogy vételi ajánlatot tehetnek a szolgáltatásra. )

Az Alphabet megjelenésével a Google komoly lépést tett előre. Minél nagyobb egy cég, annál nehézkesebben reagál, éppen ezért különösen fontos, hogy mindig új impulzusok mutassák meg, hogy a vállalat még mindig gyorsan tud lépni. Az Alphabettel pont erre az új, szükséges és friss lendületre tehet szert a társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!