SG.hu

Hátráltatja a növekedést az IT-szakemberek hiánya

Szakember hiány is gátolja ma már a még gyorsabb növekedést a hazai informatikai piacon – mondja Szabó Péter, az S&T Consulting Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A szolgáltató cég már második éve produkál a piac átlagánál nagyobb növekedést, árbevételük 2014-ben 12 százalékkal nőtt a 2013-as eredményhez képest. "A még ennél is gyorsabb növekedésnek azonban ma már gátja a potenciális szakértő munkavállalók hiánya” – emeli ki Szabó Péter ügyvezető. "Az elmúlt három évben munkaerőhiánnyal küzdünk, két éve folyamatosan van 5-6 nyitott pozíciónk: mire egyet sikerül betöltenünk, már indíthatjuk is az újabb keresést. Manapság nagyon nehéz jó szakembereket találni és ez igaz a tapasztalt és kezdő munkatársakra egyaránt. A Magyarországon működő szolgáltató központok és a külföldi munkalehetőségek olyan elszívó erőt képviselnek, ami nagyon megnehezíti az itthoni piacot megcélzó vállalkozások bővülését”.

Az S&T Magyarország elsődleges célja 2015-re a hozzáadott érték, így a szolgáltatások arányának további növelése. Jelenleg az árbevétel 30 százalékát adja ez a terület, amelynek az arányát három év alatt 45 százalékra kívánják növelni. A szolgáltatási szegmensen belül hosszabb távú ügyfélkapcsolatra törekednek, ezért elsősorban a három éves, vagy annál hosszabb idejű üzemeltetési, támogatási, outsourcing szerződéseket célozzák meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #3
  Esetleg lejjebb kéne vinni a nagy igényekből, meg az arrogáns, gőgös nagy arcból, és nem 10 diplomás 20 nyelvizsgás embereket keresni olyan melókra, ahol négykézláb mászkál asztalok alatt valaki, kábelez, meg papírokat és monitorokat cipel... egy hardveres, szervízes illetve alap rendszergazdai feladatokat ellátó munkakörre bőven elég egy érettségizett technikus, és sok esetben jobban is csinálja, mert gyakorlati ember, mint egy hetvenhét diplomás finom elit mérnök úr.. ezt kéne felfogni a sok agyhalott elitista idióta zombi cégvezetőnek és innen kezdve hopp láss csodát, hirtelen több ezer üres helyet fel lehetne tölteni, jó középfokú technikusokkal, akik mivel nem kellenek sehová papír hiány miatt a szakterületükön, vagy otthon játszanak és bűnöznek, hekkerkednek, meg nyomorognak, vagy McDonalds szintű melókat kénytelenek vállalni... gondolkodást még nem tiltották ám be.. ;Á)
 • sárkánylovag #2
  Óde hány álláshirdetésre jelentkeztem én már ahol kiderült hogy minimálbéres informatikust kerestek :)
 • lamer the true #1
  Hát lehet ilyen cikkeket írni, de minek?

  Ha most végeznék és kapnám a kezembe a diplomámat, semmi sem tarthatna itt.
  Utoljára szerkesztette: lamer the true, 2015.04.14. 21:01:58