Berta Sándor

Több tizmilliárd dollárért vehetik meg a Twittert

A mikroblog megbízta a Goldman Sachs befektetési bankot, hogy reagáljon a lehetséges ajánlatokra.

A BGR nevű IT-blog értesülései alapján a legvalószínűbb befutónak a Google tűnik - ezt a CNBC televízióadónak megerősítette Dan Niles, az Alphaone Capital portfóliómenedzsere is. Ő azt mondta, hogy a keresőcég meglehetősen esélytelen a közösségi média területén, hiszen alig valaki használ Google Plust. Szerinte az a szolgáltatás gyakorlatilag halott, a Google éppen ezért megkísérelhetné, hogy a Twitter felvásárlásának köszönhetően nyerjen plusz lendületet.

Niles azzal is érvelt, hogy a két platform jól passzolna egymáshoz, részben azért is, mert a Google így valós idejű keresést kínálhatna a tweetekkel kapcsolatban. Ezzel szemben a Twitter szintén profitálhatna abból, ha integrálnák a Google keresőjébe, hiszen növekedhetne a felhasználói tábora, utóbbi ugyanis rendkívül lassan gyarapszik, és ez a vállalat Achilles-sarka. A felvásárlási hírek azután kaptak szárnyra, hogy kiderült: a Twitter megbízta a Goldman Sachs befektetési bankot a lehetséges vásárlási ajánlatok tanulmányozásával. Végül két ajánlat maradt versenyben, az egyik minden bizonnyal a Google menedzsmentjétől származik.

A mikroblog már 2010 novemberében a Google célkeresztjébe került. Akkor a webes óriáscég akár 4 milliárd dollárt sem sajnált volna kifizetni a Twitterért, de a mikroblog üzemeltetői elutasították az ajánlatot, mondván az összeg sértően alacsony. Idén januárban ismét felröppent a hír, hogy a Google érdeklődik a Twitter iránt. A vételi ajánlatnak minimum 24 milliárd dollárnak kellene lennie, de elemzők azt sem tartották kizártnak, hogy az összeg akár a 40 milliárd dollárt is elérheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    A twitter egy blog oldal, de azert ennyire rovid a szoveg, hogy egy sms-ben is elkuldheto legyen. Ez az okostelefonok es a mobil net elotti idoben meg kritikus volt. Az arab tavaszokat is igy szerveztek meg, gyakorlatilag a fel vilag szeme lattara, de megis rejtetten.

    A google-rol keresheto twitter az olyan hatasos lenne, mint a google-rol keresheto facebook, mindkettotol sokan tartanak. (pedig tenyleg hasznos lenne) Az utobbi idoben egyebkent a twitter maganjellegu szerepet atvette a facebook, de annak nehez kereshetosege es hasznalata miatt megis maradt a twitter is, foleg a publikus uzeneteknek. Ezert is van az, hogy a facebook lenne a masik olyan ceg, aminek penzugyileg is hasznos lenne a twitter birtoklasa.

    ps: A novekedesi potencial es a goodwill alapjan arazni egy ceget erosen lufi, de ujabban az osszes it ceggel ez a helyzet. Ebben nem az arazas a gond, hanem hogy van olyan felvasarlo ami tenyleg ki is fizeti ezt az arat...
  • Palinko #3
    gyors, ha sokat akarsz írni vezess blogot
  • Valentino #2
    A 300 millio Twitter felhasznalonak mas a velemenye, ugy latszik. Sot, a Google nehany milliard dollarja is maskepp velekedik :)

    Ha barmely esemenyrol valos idoben van szukseged informaciora, akkor a Twitter verhetetlen. Egy rovid idore beleepitettek a Google keresojebe a Twitter talalatokat, es fantasztikusan mukodott. Azota is hianyolom azt a funkciot. Szo szerint nehany masodperces kulonbseggel ott lehetsz barhol a vilagon es megtudhatsz egy esemenyrol barmit.
  • MasterMason #1
    Teljesen értelmetlen a twitter, 150 karakter az semmi... Nincs értelme...