Berta Sándor

Fejfájást okoznak a trollok a Twitternek

Dick Costolo, a cég első embere eltüntetné a platformról a rasszisták, a szexisták és a trollok bejegyzéseit.

A menedzser elismerte, hogy komoly problémákat jelentenek nekik a sértő megjegyzések, a zaklatások és a fenyegetések. Egy belső közleményben kifejtette, hogy szégyelli magát azért, mert évek óta nem sikerült megoldást találniuk arra, hogy jobban megvédhessék a nőket. Nyilatkozata szerint "éjjel-nappal" azon fognak dolgozni, hogy a jövőben következetesen felvegyék a harcot a trollokkal szemben.

Costolo közölte, hogy csődöt mondtak a sértő bejegyzések és a trollok ellni harcban, és hozzátette, hogy ez egyedül az ő felelőssége. Mindez nemcsak etikai, hanem gazdasági probléma is, ugyanis a jelenség miatt naponta veszítenek el hűséges felhasználókat. Sokkal keményebben kellett volna fellépniük és erre a mulasztásra nincs bocsánat.

Costolo így reagált azokra a hónapok óta megfogalmazott bírálatokra, amelyek alapján ideje lenne - műszaki megoldások segítségével - hatékonyabban felvenni a harcot a zaklatásokkal szemben. Tavaly augusztusban Robin Williams lánya, Zelda Williams kénytelen volt kikapcsolni a fiókját, mert az édesapja öngyilkossága után brutális verbális támadásokat kellett elviselnie. Január végén pedig Anita Sarkeesian feminista nyilvánosságra hozta azokat a sértő tweeteket, amelyeket egyetlen hét alatt, január 20. és január 26. között kapott. A lista meglehetősen hosszú lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #10
    Sarkeesian azért tett érte rendesen, aki nem hiszi nézzen utána a GamerGate-nek.
  • KopaszIsten #9
    Miért nem lehet bannolni a trollokat? (Persze nyilván újra regelnek majd, de majd ezeket is törölnék...)
  • zola2000 #8
    Justin Bieber, SP meg a többi bishi sztár: egyértelműen női közönségnek szólnak, a durva szidalmazások férfiaktól jönnek.
  • ostoros #7
    Jaj, a celebekről inkább ne beszéljünk.
    https://www.youtube.com/watch?v=QevvLIZDmFo
  • gothmog #6
    Most a csávót komolyan Dick Kóstólónak hívják?
    És egyébként Jeff Bezos sztájlisztjához jár?
    /Troll OFF
  • RAZOR27 #5
    Kár hogy nem tudom sajnálni őket.
  • Tinman #4
    1. Dehogynem. Még a magyar sérült celebek is kapnak rengeteg pozitív visszajelzést. Gőzöm sincs kik írják ezeket, de írják...
    Azért kommentelnek egy vadidegen embernek, mert nem vadidegen. Aki naphosszat Adam Sandler filmeket bámulja, elkezdi úgy érezni, hogy ismeri. Ez nyilván teljesen fals elképzelés, de így van és máris veszi a "baráti" jogot magának, hogy elmondja ez most jó volt, ez most szar volt. Pontosan azért születnek pozitív kommentek, amiért negatívok is: vélemény. A celebekért ráadásul sokan rajonganak is, hiába utálják ezren, ha 1m ember meg lesi minden szavát.

    A másikra: Pont ez az! Ha egy közszereplő szarul néz ki, szar zenét csinál, szar filmben szerepel, akkor nem jogosan kapja a kritikákat? Főleg, ha előtte letett valamit az asztalra, az emberek a köv. munkájában meg csalódtak? De. A kérdés az, hogy van-e elég értelmes valaki ahhoz, hogy ezen tanácsok egy részét megfogadja, vagy továbbra is Justin Bieber lesz...?

    Megnéztem amit linkeltél és továbbra is azt látom, hogy egy jó színésznek van elenyésző számú trollja, meg van rengeteg rajongója, de sokkal viccesebb egy ilyen műsorban a vicces/sértő fikázást beolvasni (mert nézettséget kell generálni), mint a sok ezer pozitívat.
  • kalapos01 #3
    1: senki nem fog kommentelni pozitív dolgokat, max favol, retweetel vagy bólogat. illetve a negatív kommentek arányához képest az ilyen elhanyagolható. eleve: minek kommenteljen bárki is egy vadidegen embernek? így gondolkodik a többség. maradnak kommentelőnek a trollok.

    "Egy közszereplő viselkedjen úgy, hogy az az emberek döntős többségének szimpatikus legyen."

    és akkor az őt kedvelők olvasgatják őt. miközben azok, akik rühellik őt, ugyanúgy trollkodni fognak. ahhoz nem kell egy sztárnak rosszul viselkednie, hogy bántsák. elég, ha szarul néz ki, szar zenét csinál, szar filmben szerepel valaki szerint. nézz meg egy epizódot:

  • Tinman #2
    Nem itt van a gond, nem hiszem el, hogy nem látják...

    1. Ha egy ember szimpatikus az embereknek, akkor a pár bántó, valóban agyatlan troll mellett a pár százas/ezres pozitív hsz egyszerűen eltakarja.

    2. Ha egy ember, vagy cselekedet nem szimpatikus az embereknek, akkor bizony a net álarca mögül még inkább ki fogják mondani mit gondolnak.

    3. Ha egy közszereplő kicsapongó életet él, ne menjen twitterre, FB-ra, ha jót akar...

    Megoldás: Egy közszereplő viselkedjen úgy, hogy az az emberek döntős többségének szimpatikus legyen.
  • Kotomicuki #1
    ...és akkor csak az értelmi fogyatékosok maradhatnak meg?!