Berta Sándor

A Twitter-használók 8,5 százaléka szoftver

Közel sem minden Twitter-fiók tulajdonosa létező személy, jelentős részüknél egy bot áll a háttérben.

A Quartz magazin írása szerint a mikroblogon a fiókok 8,5 százaléka - vagyis 271 millió fiókból 23 millió - nem személyekhez, hanem botokhoz kötődik, amelyek automatikusan kapcsolódnak a Twitter rendszeréhez és hoznak nyilvánosságra különböző tartalmakat. Az információ egy korábban megjelentetett tőzsdefelügyeleti anyagban szerepelt, ami az április és június közötti időszakot öleli fel.

A társaság azért hozta nyilvánosságra az adatot, hogy így segítsen a befektetőknek abban, hogy megbecsülhessék az aktív felhasználók számát. A tőzsdefelügyeleti dokumentumból az is kiderült, hogy a fiókok 11 százaléka nem böngészőn vagy a Twitter saját alkalmazásán keresztül kapcsolódik a szolgáltatáshoz. A botok harmadik fél technológiáit használják, azért, hogy közvetlenül kiolvashassák az emberek fiókjaiban lévő információkat, anélkül, hogy ehhez bármilyen programot meg kellene nyitniuk.

A vállalat közölte, hogy korábban minden olyan felhasználóról tudtak, aki harmadik fél rendszerén keresztül kapcsolódott a Twitterhez. Megvizsgálták az eljárást és finomítottak rajta, hogy kiderítsék a valóban aktív emberek számát. Júliusban ismertté vált, hogy a Wikipédián megjelent cikkek 8,5 százalékát az Lsjbot nevű szoftver írta. Ez több mint 2,7 millió anyagot jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!