Berta Sándor

Erős távközlési versenyt akar az illetékes EU-biztos

Margrethe Vestager piaci versenyért felelős biztos nem támogatja a telekommunikációs társaságok elképzeléseit. A távközlési társaságok a hálózatok kiépítésének megtérülése miatt aggódnak.

A politikus kijelentette, hogy az a bevált recept, hogy a piaci versenynek köszönhetően valósulnak meg a befektetések és nem fordítva. Vestager ezzel egyértelmű üzenetet küldött a távközlési ágazatnak, amelynek képviselője, Vittorio Colao, a Vodafone első embere korábban azt nyilatkozta, hogy ha túl sok szereplő van a piacon, az tönkreteszi az ipart, ezzel pedig nem lesz nagyobb piaci verseny, csak sokkal nagyobb pusztítás.

Colao azzal is érvelt, hogy lehetőséget kell kapniuk arra, hogy a hálózataik felépítésére fordított hatalmas befektetési összegeket valamilyen formában visszanyerjék. Amennyiben ez nem történik meg, akkor nem lesz vonzó a számukra ennyi pénz beruházása. "Egységesek vagyunk abban, hogy a konszolidáció egy jó dolog" - összegezte a menedzser a telekommunikációs ágazat álláspontját.

Vestager meglehetően szkeptikusan fogadta ezt a bejelentést és azt hangsúlyozta, hogy nagyon sok ellentétes példát látott arra vonatkozóan, hogy a konszolidációk és felvásárlások nem segítették elő az infrastrukturális beruházásokat. Megemlítette az amerikai helyzetet, ahol kisebb a kínálat és ennek köszönhetően jóval magasabbak is a fogyasztói árak, mint Európában, míg ő azt szeretné, hogy az európai emberek innovatív piacokkal és megfelelő árakkal találkozzanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!