Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC One M9

Az előzetes pletykákban szereplő jellemzőkkel mutatta be a cég új zászlóshajóját.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk a HTC háza táján kiszivárgott újdonságokról, az M9 várható specifikációjáról. A hivatalos bemutatóra valóban az MWC alatt kerítettek sort, itt pedig az előzetes hírek után nem ért minket nagy meglepetés.

A HTC One M9 névre hallgató okostelefon nagyjából megtartotta az eddig is alkalmazott dizájnt, amelyet a gyártó maga „dual-tone metal unibody”-ként jellemez. A pontos fizikai méret ezúttal 144,6 x 69,7 x 9,61 mm, vagyis a készülék kicsit alacsonyabb és keskenyebb a közvetlen elődhöz képest. A lista elején a kereken 5 hüvelykes érintőképernyő áll, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez pedig (sorrendben másodikként az idei csúcskategóriás megoldások között) a Qualcomm Snapdragon 810 chip társul, amelynek négy Cortex-A57 magja 2 GHz-en, a maradék négy Cortex-A53 feldolgozóegysége pedig 1,5 GHz-en fut.


A specifikáció oldalán emellett 3 GB DDR4 RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy legfeljebb 128 GB-os microSD kártya, valamint az új kamerák szerepelnek. A hátoldali példány ezúttal egy 20 megapixeles f/2.2 változat, amelyet a Toshiba szállít, ezzel akár 4K-videókat is rögzíthetünk. A 4 megapixeles UltraPixel kamera immár az előlapon szerepel, ez a selfie-képek készítéséért felelős, itt pedig még helyet kaptak a sztereó hangszórók is. Az akkumulátor 2840 mAh-s, ezzel a HTC szerint 21 órán keresztül beszélgethetünk, míg készenléti módban 17 napot bír a telefon.

A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop és a Sense 7.0 kezelőfelület szerepel, ez utóbbi némileg laposabb dizájnnal, jobb sebességgel, jobb személyre szabhatósággal. Érdemes megemlíteni, hogy a készülék alján lévő MHL 3.0 port révén 4K-tartalmat streamelhetünk televíziónkra.


A megjelenés és az ár a régiótól függ, ez várhatóan 600 dollár körül alakul majd. Eddig az amerikai AT&T által tervezett ár szivárgott ki, ez hűségszerződés hiányában 650 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #2
    komolyan? m7-esem van és most is jött ki a héten frissítés, és 2 havonta folyamatosan. Nincs cserben hagyva a telefonon. android 5.0 virit rajta gyárilag és semm igond nincs vele. De tényleg szar ugye?
  • PeeTeR #1
    jojo de akkor is fk htc support...