Gyurkity Péter

Itt a HTC One M9 teljes specifikációja

Az új zászlóshajó kisebb felbontással, ám jobb kamerával futhat be március elején.

A HTC háza táján már több részlet is kiszivárgott az új generáció első képviselőjével kapcsolatban, mostanra azonban nagyjából összeállt a kép, ezt pedig a hivatalos név egészíti ki, amely a jelek szerint szintén változni fog. Nem sok maradt hátra a debütálásig, ezért érdemes végigfutni a hardveres és szoftveres jellemzők listáján.

Ezúttal is külső forrás szellőztette meg a specifikáció fontosabb pontjait, ám ezúttal már egy véglegesnek mondott listát közöltek, amelyen a várakozások ellenére a Quad HD felbontás helyett „csak” 1080p szerepel. Ez egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőn jelenik majd meg, amelyhez az új, 2 GHz-en futó négymagos, 64 bites Snapdragon 810 chip, 3 GB DDR4 memória, valamint 32 vagy 64 GB-os belső tároló járulna. A hátoldali kamera ezúttal egy jóval erősebb, 20,7 megapixeles példány lenne, így az UltraPixel technológia az előlapi 4 megapixeles változatra szorulna vissza, míg a megfelelő üzemidőről egy 2840 mAh-s akkumulátor lesz hivatott gondoskodni.

A szoftveres oldalon az Android 5.0.2 Lollipop futna, mégpedig az új Sense 7.0 kezelőfelület kíséretében, a Dot View 2 néven futó tokok pedig két új színnel (sárga és türkiz) egészülnének ki. A cég a jelek szerint három eltérő modellel készül, ezek közül az UHL jelzést kapó példány jelenne meg Európában, ami pedig a külsőt illeti, itt a BoomSound sztereó hangszórókat a szélek felé tolták ki, hogy ezzel is kompaktabb dizájnt kölcsönözzenek a készüléknek.

Csaknem ezzel egy időben a hivatalos internetes honlap forráskódja alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a telefon végleges neve HTC One M9 lesz, ezt pedig a gyártó a korábban már szintén emlegetett One Life szlogennel egészíti ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #2
    win10? mikor hoL?
  • tomboy013 #1
    Win10-zel ez egy igen jó kis telefon lesz. Végre egy gyártó aki értelmes képernyőfelbontást illetve méretet választ a telefonjának.