Berta Sándor

Különösen strapabíró üveget fejleszt a Corning

A Gorilla Glasshoz hasonló üveg kiválóan ellenáll majd a karcolásoknak. Megjelenése még ebben az évben várható.

Az amerikai gyártó a Phire projekt keretében hozza létre az új anyagot; James Clappin, a Corning Advanced Glass Technologies elnöke beszélt egy New York-i befektetői találkozón. A fejlesztési cél az, hogy az új üvegtípus ötvözze a Gorilla Glass 4 törések elleni magas fokú védelmét és a zafírüveg karcolásokkal szembeni ellenállását. Chappin kiemelte, hogy ugyan a zafírüveg nagyszerűen ellenáll a karcolásoknak, de törékeny, azaz kevéssé viseli jól, ha lejtik. Éppen ezért alkotnak meg egy olyan megoldást, amely ellenáll a töréseknek és a karcolásoknak is.

A Gorilla Glass jelenleg mintegy 3 milliárd eszközbe van beépítve, köztük olyan készülékekbe, mint az iPhone 6, a Galaxy Note Edge és a Galaxy Note 4. A zafírüveget ugyanakkor csupán néhány okostelefonba építették be. A Phire projekt segíthet abban, hogy a Corning az okosóra-piacra is fókuszálhasson. A Gorilla Glass üveget már most is használják a Samsung több modelljében és a Motorola Moto 360-ban. Az Apple azt tervezi, hogy zafírüveget épít be a Watch okosóra néhány változatába.

Raymond Soneira, a Displaymate kijelzőszakértője azt emelte ki, hogy egy új technikának köszönhetően sikerült jelentős mértékben csökkenteni a zafírüveg fényvisszaverő képességét. Ez eddig komoly probléma volt, mivel a zafírüveg sokkal jobban tükrözte a fényt, mint a hagyományos üveg. Ugyanakkor továbbra is probléma, hogy a zafírüveg nehezebb a hagyományos üvegnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #2
    Ezért nem téged kértek fel a feladatra.
  • barret #1
    Ez nagyon reklám szagú.
    Vagy kemény,vagy szívós. Egyszerre a kettőt nehéz lesz összehozni.