Gyurkity Péter

Jobb kamerával jelenik meg a HTC One M9

A HTC az előlapra helyezné át saját UltraPixel kameráját, a hátoldalra egy nagyobb példány kerülne.

Egyre-másra jelennek meg az előzetes hírek az egyes gyártók soron következő zászlóshajóiról, ami nem véletlen, hiszen már alig néhány hét van csak hátra az idei MWC elindulásáig. A Bloomberg most saját tajvani forrásra hivatkozva számolt be az One M9 várható összetételéről, amelyek még nem hivatalosak.

Amennyiben hihetünk a magát megnevezni nem kívánó forrásnak, a HTC jelentős változtatásra szánta el magát. Az eddig két generáción át is kitüntetett szerepet kapott UltraPixel kamerát ugyanis a hátoldalról az okostelefon előlapjára helyezik át, ami azt jelzi, hogy a technológia nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mi több, a hátoldali modul kapcsán végrehajtott különböző kísérleteket, így például a legutóbb látott Duo Camera megoldást is elhagyják, itt pedig egy hagyományos, ám 20 megapixeles példányt helyeznének el, ami felveszi a versenyt a csúcskategóriában szintén hamarosan megjelenő riválisokkal.

Ami a hardveres specifikáció további részleteit illeti, itt a jelek szerint a telefon fizikai mérete nem változik, vagyis a gyártó nem kívánja követni az ágazatban terjedő divatot, amely egyre nagyobb megoldások piacra dobását eredményezi. A kijelző mérete azonban változhat, mivel az előlapi BoomSound hangszórókat igyekeznek összepréselni, ezzel pedig több hely maradna az érintőképernyőnek, miközben a processzor feladatait a Snapdragon 810 látná el, a Dolby 5.1 hangzás, egy vékony alumínium unibody keret, valamint az új Sense 7.0 kezelőfelület kíséretében – ez utóbbi a lokációhoz kötött szolgáltatások jobb támogatását ígéri.

A telefon (egy, az Under Armour szolgáltatását is felhasználó okosóra kíséretében) várhatóan az MWC alatt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, a szokásokhoz illően arany, ezüst, illetve szürke színben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gery13 #1
    a 2 meg a 4 ultrapixel után rájöttek....