Berta Sándor

Egymilliárd dollárt ér a Slack

A startup belső üzenetküldő megoldásokat kínál cégeknek és alig egy év alatt őrületes felhasználószám-növekedést tudhat maga mögött.**** A Wired néhány hónapja még unalmas startupnak nevezte a 2014 elején elindított társaságot, azonban az bebizonyította, hogy egyáltalán nem lehet leírni. Stewart Butterfield alapító közölte, hogy több százezer felhasználó alkalmazza a megoldásukat, köztük van számos technológiai és médiavállalat is. A Slack értéke jelenleg becslések alapján eléri az egymilliárd dollárt.

A Flickrhez hasonlóan ez is egy MMO-játékhoz kapcsolódó mellékprojekt volt, melynek új felhasználási területet találtak. "Jó munkát végeztünk és ez az időzítésnek is köszönhető, ugyanis most jött el az ideje az ilyen jellegű üzenetküldő megoldásoknak. Amennyiben a projektbe három évvel ezelőtt vágtunk volna bele, akkor belebuktunk volna" - jelentette ki a menedzser a Digital Life Design (DLD) müncheni innovációs konferencián. A Slack belső vállalati kommunikációt tesz lehetővé és az információkat külső platformokról, például a Twitterről és a Githubról, vagy intranetes szoftverek segítségével szerzi be. A rendszer lényege, hogy ötvözi a különböző információfolyamokat és azokban keresni is lehet.


Butterfield kiemelte, hogy a céges programok piacán az elmúlt években sok dolog megváltozott és ennek köszönhetően már nemcsak egyetlen társaság, vagyis a Microsoft termékei érhetők el, hanem számos másik szolgáltatás is. Ők egy olyan platformot akarnak kínálni, ahol minden információ hozzáférhető. Az üzletember társalapítója volt a Flickr szolgáltatásnak és szerinte a mobil kommunikációban rejlő lehetőségeket sokan alábecsülik. Szerinte az okostelefonok olyanok, mint a telepátia, ugyanis a segítségükkel bárkivel kommunikálhatunk a bolygón. Viccesen tette hozzá, hogy ha a kígyóknak lennének ilyen lehetőségeik, akkor már rég uralkodnának a Földön.

A vállalkozások mellett családok és különböző csoportok is használják a megoldást. Butterfield hangsúlyozta, hogy könnyen előfordulhat, hogy a jövőben nekik is kínálnak majd specifikus megoldásokat. A startupot azonban semmiképpen sem adná el, mert úgy gondolja, hogy ez élete nagy lehetősége és aligha lesz még egyszer ekkora esélye a sikerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    Hihetetlen! Egy ilyen ratyi koppintás és van 1mrd dollárod.