Berta Sándor

Új szintre lép az Indiegogo

A közösségi finanszírozású projekteknél eddig megadott ideig lehetett támogatásokat átutalni, mindez azonban a múlté lehet.

A közösségi finanszírozású (crowdfunding) platformok - például a Kickstarter és az Indiegogo - rendkívül hasznosak, hiszen lehetővé teszik, hogy valaki bemutasson egy ötletet vagy terméket és támogatásokat szerezhessen hozzá. Volt ugyanakkor egy komoly probléma, a kampányok lejárta után nem volt lehetőség további összegek átutalására. Ezen változtatna az Indiegogo.

A hírről először a TechCrunch számolt be, majd a cég is jelezte, hogy elindítja a lezárt projektek további támogatását lehetővé tevő úgynevezett Forever Funding modellt. A meghosszabbított támogatási forma elsőként a Tens és a TrackR programok esetében vehető igénybe. Az új modellt ugyanakkor később mindegyik projektre kiterjesztik.

Az Indiegogo ezzel a döntéssel lépéselőnybe kerülhet a nagy vetélytársának számító Kickstarterrel szemben, s vonzóbb lehet a támogatást remélő felhasználók, művészek és cégek számára. Korábban a platform a kritikák kereszttüzébe került, amikor kérdéses programokat támogatott. A vállalat az idén 40 millió dolláros tőkéhez jutott. A pénzből a nemzetközi piacokon terjeszkedne, az összeg egy részét az új fejlesztésekhez használná fel, emellett új munkatársakat venne fel és javítana a szolgáltatáson. Az Indiegogo keretében eddig közel 190 országból több mint 190 000 kampányra került sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!