Berta Sándor

Gyűrűvel irányíthatjuk intelligens eszközeinket

Egy japán vállalat lehetővé tenné az embereknek, hogy a gesztusaikkal irányítsák készülékeiket.

A funkció egy alkalmazáson keresztül érhető el, amely regisztrálja a mozdulatokat és a megfelelő utasításokat küldi tovább a hálózatba kötött mobiltelefonoknak és más eszközöknek. Így az otthonában bárki szabadon vezérelheti a készülékeit. A megoldást a Logbar nevű japán cég fejlesztette ki.

Az alkalmazás egyaránt használható okostelefonon és táblagépen. A gyűrű a beépített giroszkóp és a gyorsulásmérő segítségével ismeri fel a mozdulatokat, s Bluetooth-kapcsolaton keresztül továbbítja azokat a programnak. A szoftver ezután előre meghatározott utasításokká alakítja át őket, majd elküldi a célkészülékeknek. A cég szerint ezzel akár az ágyon fekve, egy kézmozdulattal bekapcsolhatjuk a HiFi-berendezést, egy másik mozdulattal le- vagy éppen feltekerhető a hangerő. Adott esetben szintén szabályozhatók a fényviszonyok vagy akár bekapcsolható a kávéfőző.


Lehetőség van viszont arra is, hogy az utasításokat egy gyűrűhubnak továbbítsa a rendszer. A gyűrűhub számos eszközzel lehet összeköttetésben és kommunikálhat velük. A gyűrű hatótávolsága körülbelül 5 méter, de ehhez az kell, hogy a céltárgy jól látható legyen. A gyűrű nem vízálló, ellátták egy érintésérzékelővel és rendelkezik riasztó üzemmóddal, valamint vezeték nélküli firmware-frissítési funkcióval. A lítium-ionos akkumulátornak köszönhetően készenléti módban 18 napig, állandó használat mellett pedig 1-3 napig működik. A feltöltési idő 3 nap, a termék bevezető ára 270 dollár.

Nem ez az első okosgyűrű, hiszen már 2013 decemberben bejelentették a Smarty Ring nevű eszközt, ami monokróm LED-kijelzőn tájékoztatja a tulajdonosát a beérkező hívásokról, a kapott szöveges üzenetekről és elektronikus levelekről, valamint a közösségi oldalakkal és szolgáltatásokkal (Facebook, Twitter, Hangouts, Skype) kapcsolatos jelentésekről. Ezt követte tavaly szeptemberben az érintőképernyővel és Bluetooth 4.0-támogatással rendelkező MOTA piacra dobása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tarathiel2 #3
    Eléggé fizetetthirdetés-szaga van.
  • Cickány90 #2
    Ez azért már elég régi cucc, ráadásul baromi béna, ahogy azt a videó is mutatja.
  • matatom #1
    Hehe, nos nem minden arany (ezüst?), ami fénylik!

    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.01.14. 16:32:03