Gyurkity Péter

Kiszivárogtak a HTC M9 részletei

A HTC változtatna a telefon kameráján, míg az egyéb jellemzők szintén frissülnének.

A HTC One család tagjai (az M7 és az M8, valamint a zászlóshajókon alapuló egyéb példányok) számos esetben kedvező visszhangra találtak a piacon, bár ez nem volt elég ahhoz, hogy kirántsák a céget a slamasztikából, ahová a Samsung előretörése, valamint néhány hiba elkövetése juttatta őket. Most külső források számoltak be az új generáció részleteiről, amely javíthatja az összképet.

Kínai közösségi portálokon bukkantak fel ezek a részletek, amelyek most elsőként utalnak a gyártó által végrehajtani tervezett változtatásokra. Itt tulajdonképpen egyetlen komoly manőverre kerülne sor, mégpedig az okostelefon kamerája kapcsán, hiszen a forrás állítása szerint dobnák az eddig sem túl sok sikert arató UltraPixel-vonalat, ehelyett pedig egy hagyományos, 16 megapixeles változatot szerelnének a készülék hátoldalára, amely optikai képstabilizációval egészülne ki. Arra persze még nem vehetünk mérget, hogy ez valóban így is lesz, mi több, az előlapi példány kapcsán még semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre, de a további részletek listája már megtalálható a belinkelt oldalon.


Ennek alapján elképzelhető, hogy a HTC M9 (amely nyilván az One-sorozat következő generációját képviselné) egy Qualcomm Snapdragon 805 processzorra épülne, amely ezúttal 3 GB RAM-mal egészülne ki – a zászlóshajók kategóriájában immár nem szokatlan módon. Ehhez egy 5,5 hüvelykes, Quad HD, azaz 2560 x 1440 pixel felbontást támogató érintőképernyő társulna, de a jól ismert előlapi sztereó-hangszórók is helyet kapnának a telefonon. A megfelelő üzemidőt egy 3500 mAh-s akkumulátor biztosítaná, míg a telefon Prime névre hallgató változata egyelőre ismeretlen jellemzőkkel bukkanna fel a piacon.

Bárhogy is lesz, az M9 hamarosan valóban bemutatkozhat a nagyközönség előtt, erre talán már a januári CES, vagy a februári MWC alatt sort kerítenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #1
    Ez egy kicsit kevesnek tunik, meg az M7-em lecserelese sem tul meggyozo. Ok, mostanaban akkora nagy dolgok nem valtoztak mobil hardware teren. (Legalabbis nekem nem tunt fel semmi nagyobb lepteku fejlesztes)
    De semmi gon, cserelni nem kotelezo :)
    Mondjuk meg annyi, hogy a FB-ot visszatahetnek a BlinkFeedbe. Hianyzo...