Berta Sándor

Az Intellel közösen készülhet a Google Glass 2

Egy bennfentes szerint a keresőcég azt tervezi, hogy jövőre kiadja okos szemüvege módosított változatát.

A projekt keretében a Google partnere az Intel lehet. A fejlesztések során leginkább arra figyelnek majd a szakemberek, hogy növelni tudják a Google Glass üzemidejét. Az eszköz használata kapcsán háttérbe szorulhatnak az egyszeri felhasználók és - az általunk is kipróbált Epson-szemüveghez hasonlóan - előtérbe kerülhet a professzionális alkalmazás.

A Google Glass jelenlegi úgynevezett Explorer Edition verziója - a számos korlátozásnak köszönhetően - leginkább egy gazdagoknak készített játékszer. Az egyik legnagyobb problémát a rövid üzemidő jelenti, ami miatt a termék nem igazán vonzó a szélesebb vásárlói réteg számára. Az elképzelések alapján az üzemidőt az Intel chipjével hosszabbítanák meg, amiről azonban nem sokat lehet tudni. A The Wall Street információi szerint egy az okosórákba is beépített, kis fogyasztású MICA chip lehet a megmentő. A készülék erősebb processzort is kap és a kétszeresére növelik a beépített memória mennyiségét, ráadásul a szemüveget kényelmesebben lehet majd viselni. Az eszköz új dizájnt is kap.

A legnagyobb filmipari cégeket tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) és a Mozitulajdonosok Országos Szövetsége (NATO) október végén bejelentette, hogy betiltják az okos-szemüvegeket és az okosórákat az amerikai mozikban. Ugyanakkor a BMW jelenleg is teszteli, hogy vajon a Google okos-szemüvegének alkalmazásával lehet-e javítani és gyorsítani a minőségbiztosítási eljáráson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!